Jeste li jedan od onih putnika koji bi pristali rezervirati odmor naslijepo, a da pritom odredište saznate tek dva dana prije polaska? Ako jeste, šteta što trenutačno ne živite na Novom Zelandu jer bi program Mystery Breaks za vas bio pun pogodak!

Za program je zaslužna zrakoplovna kompanija Air New Zealand, koja leti na 20 destinacija diljem Novog Zelanda. Putnici pritom mogu izabrati tri različita paketa do nekog odredišta te pritom potvrđuju kako će destinaciju saznati tek dva dana prije puta. Nakon toga odabiru datume i imaju pravo na eliminiranje jedne destinacije jer možda su tamo već bili ili nemaju nikakav interes za nju. Nakon što stignu na odredište, preuzimaju rent-a-car i idu u svoj hotel.

Ova je priča idealna za stanovnike Novog Zelanda, otkad su u lipnju ukinuta ograničenja za nacionalna putovanja, ali ipak, granice zemlje za inozemne putnike i dalje su uglavnom zatvorene. Paketi koje možete kupiti bazirani su na dvije ili tri noći i svi uključuju povratne letove, a cijene kreću od oko 2 i pol tisuće kuna po osobi. Za tu, najjeftiniju opciju, dobiva se noćenje s doručkom u hotelu s tri ili maksimalno 4 zvjezdice i povratni prijevoz do aerodroma.

Sljedeća razina stoji nešto više – 2900 kuna, a obećava hotel od 4 do 4,5 zvjezdica, uključeni doručak i rent-a-car za vrijeme boravka. Naravno, postoji i opcija za odlikaše. Cijena? Prava sitnica, tek 6 i pol tisuća kuna po glavi, za koje dobivate smještaj s 5 zvjezdica s doručkom i večerom, a za vrijeme boravka na raspolaganju vam stoji luksuzni automobil.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju