Najpopularnija je europska destinacija među turistima iz cijelog svijeta, sudeći po novom istraživanju – Santorini. Na drugom se mjestu smjestila Ibiza, a broncu nose Kanari, preciznije Tenerife. Hrvatska i Hvar našli su se na visokom 12. mjestu od 185 zemalja. 

Aktualni podaci nastali su proučavanjem Googleovih podataka u posljednjih 12 mjeseci u 185 zemalja, prenosi Daily Mail. Santorini je na vrhu liste koju potpisuje britanska putnička agencija CV Villas i najpopularnije je europsko mjesto u 47 zemalja svijeta, uključujući SAD, Finsku, Kolumbiju, Boliviju, Indiju, Australiju i Novi Zeland.

Santorini slovi kao jedan od najljepših i najslikovitijih grčkih otoka, a smješten je u Egejskom moru, 200 kilometara od najbližeg kopna. Poznat je po svojoj plavo-bijeloj arhitekturi, dramatičnim liticama i predivnom moru. Najpopularnije mjesto na otoku je Oia, sa svojim plavim kupolama i bijelim kućama, ali oni koji požele više mira i manje gužve kreću na manje popularne dijelove otoka.

Odmor na Ibizi priželjkuju stanovnici 29 zemalja: uključujući Brazil, Argentinu, Čile, Keniju, Meksiko, Jamajku i Portugal.

Trećeplasirani Tenerife je top-destinacija za zimski odmor s najvišom prosječnom najvišom temperaturom u hladnijim mjesecima koja grije sa svojih dvadeset Celzijevih stupnjeva. To je najpopularnije španjolsko odredište za 12 europskih zemalja, uključujući Španjolsku, UK, Njemačku i Belgiju.

Prvih pet zaokružuju talijanski otok Sicilija na četvrtom i Krf u Grčkoj na petom mjestu, a zatim Grčka nastavlja svoj pobjednički niz s odredištima poput Kosa, Mikonosa i Krete, koja se nalaze među najtraženijim europskim mjestima za odmor.

Santorini Santorini (Foto: Shutterstock)

Najpopularnija mjesta za odmor u Europi 

  1. Santorini, Grčka
  2. Ibiza, Španjolska
  3. Tenerife, Španjolska
  4. Sicilija, Italija
  5. Krf, Grčka
  6. Kos, Grčka
  7. Antalija, Turska
  8. Sardinija, Italija
  9. Mikonos, Grčka
  10. Kreta, Grčka
  11. Mallorca, Španjolska
  12. Hvar, Hrvatska
  13. Toskana, Italija
  14. Zakintos, Grčka
  15. Lanzarote, Španjolska
  16. Bodrum, Turska
  17. Algarve, Portugal

Madrid i Lisabon: Popularni gradovi za putovanje koje opija sva osjetila Lisabon - 6 Museo del Prado, Madrid Lisabon +4 Museo Reina Sofia, Madrid

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju