Ima nešto prilično divno u boravku u hotelu s vrhunskim doručkom; osim spoznaje kako imate pristup nekima od najboljih namirnica u gradu, a da ne morate ni izaći izvan zgrade. No, jeste li se ikada zapitali koji hoteli diljem svijeta službeno služe najbolji doručak? Pa, novo istraživanje sa stranice Mornings.co.uk nudi odgovor.

Istraživanje je promatralo koliko su puta fraze „najbolji doručak“, „odličan doručak“ i „sjajan“doručak“ spomenute u TripAdvisor recenzijama za hotele u glavnim gradovima diljem svijeta. Što više spomena, hotelski doručak je bolji. Čini se prilično jednostavno, zar ne? Iako je istraživanje prilično jednostavno i daje uvid samo u glavne gradove, ipak može biti dobar pokazatelj kvalitete doručka.

Dakle, ostraživanje je pokazalo kako hotel Park Plaza Westminster Bridge u Londonu, koji je imao 5363 pozitivne kritike, ima najbolji hotelski doručak na svijetu. Drugi je hotel Artemide u Rimu (4.842 spominjanja), a slijedi ga Traders Hotel u Kuala Lumpuru (4.237).

Ipak, kako smo rekli, očito postoji nekoliko potencijalno slabih točaka u istraživanju. Kao prvo, što je s recenzijama koje nisu na engleskom? I jesu li recenzije klasificirane kao "ne baš dobri" ili "nije najbolji doručak" mogli biti obuhvaćeni u pretraživanju ključne fraze? U svakom slučaju, ovo je deset najboljih hotelskih doručaka na svijetu, prema studiji Mornings.co.uk. (u zagradi je broj spominjanja prema gore opisanim frazama)

Park Plaza Westminster Bridge, London (5.363 spominjanja)
Hotel Artemide, Rim (4.842)
Traders Hotel, Kuala Lumpur (4.237)
Chatrium Hotel Riverside, Bangkok (4.086)
Shangri-La, Bangkok (3.695)
Premier Inn London County Hall Hotel, London (3.682)
Hotel Palazzo Zichy, Budapest (3.679)
The Tower Hotel, London (3.575)
Sandals Royal Bahamian, Nassau (3.545)
Shangri-La, Kuala Lumpur (3.471)

Recimo još i da je u Zagrebu, najboljim mjestom za doručak proglašen hotel Esplanade, a kompletne ocjene možete vidjeti na sljedećem linku.

Svjetska prijestolnica doručka: Grad u kojem su pravila o najvažnijem obroku u danu podigli na novu razinu Van doručak, Turska - 6 Van doručak, Turska - 1 Van doručak, Turska - 4 +2 Van doručak, Turska - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju