Vijetnamski zaljev u kojem se smjestilo više od tisuću otoka, otočića i hridi jedno je od najčudesnijih mjesta na kugli zemaljskoj. Nevjerojatne špilje i brojna druga remek-djela prirode mamac su za mnogobrojne turiste. No Halong Bay u Vijetnamu nije nužno zvijezda tog kraja, osobito ako tražite nešto mirniji kutak u kojem se nećete toliko sudarati s turistima.

Južno od Halong Baya smjestila se nestvarno lijepa oaza Lan Ha Bay, koju čini četiristotinjak litica obrubljenih pješčanim plažama i tirkiznom vodom. Taj predivni zaljev bezbrižno živi u sjeni „popularnog brata“, bez obzira na čišće i osamljenije plaže, kojih ima čak 139.

Zaronite li u tirkiz, naići ćete pak na stotine vrsta riba i drugih živopisnih prizora ispod površine, uključujući i neke od rijetkih vrsta azijskih koralja. Sretnici imaju i priliku ugledati tuljane ili dupine.

No zaljev nudi i mnogo više mogućnosti kojima je lako ispuniti vrijeme. Istraživanje kajakom skrivenih mjesta do kojih turističke ture ne stižu, penjanje na otoku Cat Ba i vožnje biciklom samo su neke od njih. Spektakularan prizor pružaju i plutajuća sela Lan Ha Baya.

Cai Beo najstarije je u zaljevu, ali i u cijelom Vijetnamu. Ondje živi oko 300 obitelji koje žive od ribolova, a kuće su im povezane. Istražujući selo, od jedne do druge kuće lako se možete prošetati mostićima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju