Nakon što smo vas kroz putopisne reportaže u InMagazinu upoznali s prirodnim ljepotama Afrike, točnije Ruande, danas vas vodimo u luksuzno odmaralište Nyungwe. I dok je mnogima prva pomisao na afričke zemlje siromaštvo, Ruanda, zemlja u srcu ovog kontinenta trudi se svojim posjetiteljima pružiti luksuz. Za početak, razoružat će vas ljepotom prirode.

Iako se s godinama smanjuje broj šuma pa prečestu sječu ova država kontrolira zakonima, ovdje još možete uživati u svim mogućim nijansama zelene boje. U to se možete uvjeriti šetajući nekom od plantaža, kišnih šuma ili pak iz zraka.

Nacionalnim parkom Nyungwe rasprostranjena je najveća i najstarija kišna šuma središnje Afrike. Ne samo da se može pohvaliti time što datira još iz ledenog doba, nego nadmorskom visinom od 3 tisuće metara, ova zelena ljepotica skriva čak 13 različitih staza za istraživanje i pregršt životinjskih vrsta. Neke od njih su crno-bijeli kolobus majmuni.

Sigurnost, ali prije svega komfor i odmor za sva osjetila turistima pružaju ove drvene kolibe. Na samom rubu kišne šume te okružene plantažama čaja, koje se protežu koliko god vam pogled seže, vile Nyungwe vlasništvo su fundusa Dubai World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Turizam baziran na prirodnim ljepotama ovoj zemlji donosi najznačajnije prihode. Stoga Ruanđani iznimno cijene čistošću svoje zemlje, a samo jedan dokaz je i to što su plastične vrećice zabranjene.

Ne treba zapostaviti ni glavni grad Kighali, priča nam Burčin koji ondje već živi dvije godine. Tamo će vas svojom živopisnošću zaokupiti tržnica, a nemoguće je ne primijetiti kako je gradnja u punom cvatu. Kighali se mnogo promijenio od '94. godine i krvavih događaja. Podičiti se može hotelima s pet zvjezdica, no turiste još uvijek najviše zanima hotel čiji su zidovi spasili mnoge za vrijeme genocida te u kojem je sniman poznati američki film ''Hotel Ruanda''.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju