Malo mjestašce s površinom od svega 17 kilometara kvadratnih i čak tisuću stanovnika osvojilo je srca francuskih turista, ali i žirija koje ga je uvrstilo na popis najljepših sela Francuske. Dobrodošli u Riquewihr, srednjovjekovnu idilu na istoku zemlje.

Smješten je uz samu granicu s Njemačkom, na tzv. Route des Vins ili Vinskoj cesti blizu Colmara. Ono što se najčešće spominje kada se govori o Riquewihru jest to da se njegov izgled nije promijenio od 16. stoljeća.

Tada su njime vladali vojvode od Württemberga, a Riquewihr je služio kao vinsko selo i mjesto za prodaju vina iz povijesne regije Elzas. I danas je poznat po rizlingu kojeg ljubitelji vina smatraju kraljevskom bijelom sortom.

Imao je živu sreću da je izbjegao bombardiranja u Drugom svjetskom ratu, pa još uvijek možete vidjeti njegove srednjovjekovne zidine, dvorac i muzej sa sobama za torturu.

Možda jest malen, ali bacite oko na galeriju i shvatit ćete zašto ga se isplati posjetiti. Butici, dućani, vinarije, restorani, nevjerojatna arhitektura i stare kuće, Božićni sajam… U njemu se nalazi mnoštvo sadržaja za turiste – a stotine tisuća njih ne mogu biti u krivu, zar ne?

U njegovoj okolici nalazi se mnoštvo dvoraca koje možete obići u svega par sati, a sam Riquewihr udaljen je 15 kilometara od Colmara, kojeg možda pamtite pod nadimkom „Mala Venecija Francuske“.

Odmor za oči: Sedam "najinstagramiranijih" sela na svijetu Cinque Terre, Italija - 3 Santorini, Grčka +0 Venecija - Burano

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju