Diljem planeta postoje sela koja su dušu dala za Instagram, no prema podacima Instagrama, ovih se sedam najčešće objavljuje na toj društvenoj mreži. Naravno, trebate biti svjesni da su samim time što su najpopularnija, ova sela često i krcata turistima, tako da je pitanje je li možda bolje potražiti neka druga za odmor. U svakom slučaju, mi ćemo "pročešljati" selo po selo, a odluka gdje ćete je na vama...

Cinque Terre (Italija)

Nažalost, ovdje trenutačno ne možete zbog dobro poznatih razloga, no skupina tih pet sela na sjeveru Italije itekako hara Instagramom. Sela Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore najčešće su spominjana sela na internetu. Naravno, ludo su popularna i krcata turistima, no budući da na "Čizmi" postoji i more ostalih savršenih lokacija, razmislite i o nekoj opciji gdje je gužva znatno manja...

Reine (Norveška)

Udaljeno ribarsko selo iznad arktičkog kruga, smjestilo se na otoku Moskenesoya. Kolibe u živim bojama i prekrasni okoliš čine to selo poželjnim za objave na Instagramu. Također, dodajmo kako je u njemu moguće vidjeti i polarnu svjetlost, pa vam više razloga vjerojatno i ne treba...

Oia (Grčka)

Možda za ovo selo niste čuli, ali za otok bijelih kuća i plavih krovova na kojemu se nalazi – sigurno jeste. Oia se smjestila na Santoriniju, a s obzirom na to se nalazi na sjeveru otoka, iz nje puca i lijep pogled na slavne zalaske sunca na ovom grčkom otoku.

Burano (Italija)

Višebojni Burano nalazi se nedaleko od Venecije, tako da je do njega potrebna tek kraća vožnja brodom. Svaki dan ovdje dolaze na tisuće ljudi, kupuju obojeno staklo u obližnjem Muranu i radosno opale selfie za uspomenu.

Colmar (Francuska)

Francusko selo u blizini granice s Njemačkom prilično je bajkovito. Srednjovjekovne kuće i popločane ulice vratit će vas u neko sasvim drugo vrijeme, a ni okolica nije za baciti s obzirom na to da brojne vinarije samo čekaju na vas.

Hallstatt (Austrija)

O ovom selu nedavno smo pisali, tako da vam je dobro poznato da svoju popularnost posljednjih godina duguje crtanom filmu Frozen. No stavimo Frozen sa strane, ovamo se isplati doći i uživati u pogledu na okolne planine, ali i opustiti na obalama jezera.


Alberobello (Italija)

Još jedno selo u Italiji našlo se pri vrhu popularnosti, tako da svi jedva čekamo da konačno završi cijela situacija s koranavirusom i da opet možemo putovati. Alberobello je poznat po bijelim krovovima, a od 1990. godine nalazi se na UNESCO-ovu popisu Svjetske baštine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju