Bastei je najposjećenije mjesto u Saskoj Švicarskoj koje turisti obilaze već gotovo dva stoljeća. Riječ je prostoru sa zadivljujućim vapnenačkim stijenama koje su formirali vjetar i voda tijekom tisuća godina, a koje se izdižu i do tristotinjak metara nad rijekom Labom u ovom njemačkom nacionalnom parku nedaleko od grada Rathena i Dresdena.

Najbolji pogled na čarobnu okolicu pruža pak most Bastei,  koji povezuje vapnenačke stijene, a datira iz 1824. godine. Isprva je izgrađen drveni most, no zbog velikog broja turista koji su ga posjećivali, tridesetak godina kasnije, točnije 1851. godine zamijenjen je izdržljivijom kamenom varijantom.

Mödlareuth, Njemačka - 1 Putovanja Selo od svega 50 stanovnika i s 2 poštanska broja koje svake godine posjećuju deseci tisuća turista

Most Bastei proteže se na 76,5 metara dužine, obuhvaća sedam lukova, a visok je oko 198 metara. Otvoren je za razgledavanje tijekom cijele godine, a do njega vodi 487 stepenica.

Njegovoj popularnosti doprinijeli su brojni umjetnici poput Johanna Wolfganga von Goetha koji je još početkom 19. stoljeća pisao o čarobnim prizorima koji se pružaju s ovoga mjesta, ali i slavni redatelji koji su ga ovijekovječili na filmu poput "Kronika iz Narnije" i "Hotela Grand Budapest".

Ekstremi mostovi: 32 staklene atrakcije zbog kojih se tlo gubi pod nogama Zhangjiajie Zhangjiajie Hongyagu +5 Hongyagu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju