Slikovita provincija Hebei na sjeveru Kine odlučila je zbog sigurnosnih razloga objesiti ulaz na nebeske atrakcije o klin. Mirno i bez pompe je zatvorila 32 staklena mosta, šetnice, vidikovce i platforme s kojih puca pogled na dramatične planine.

Među zatvorenim atrakcijama je stakleni most Hongyagu, koji je donedavno nosio titulu najdužeg staklenog mosta na svijetu. Vrtoglava konstrukcija se 488 metara između strmih litica i popločena je s više od tisuću staklenih ploča. Zatvorena je i planinarska staza Taihang koja tjera strah u kosti onima koji se usude zakoračiti posebnim efektom zbog kojeg se čini kao da puca pod nogama.

Zhangjiajie Zhangjiajie (Foto: AFP)

Odluka o zatvaranju mostova posljedica je niza nesreća, diljem Kine koji su doveli sigurnost staklenih konstrukcija u pitanje. Kineska vlada je pokrenula brojne sigurnosne provjere staklenih konstrukcija. S više od 2300 staklenih mostova, te staklenih šetnica i tobogana donošenje odluke o ponovnom otvaranju atrakcija za posjetitelje moglo bi potrajati.

Dom 40 tisuća ljudskih kostura: Crkva "od kostiju" za čije fotografiranje morate tražiti dozvolu Kutna Hora - 2 Kutna Hora - 1 Kutna Hora - 3 +3 Kutna Hora - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju