Ako ste jedan od onih turista koji prilikom posjete nekoj destinaciji odmah želite u razgledavanje grada ili se u nekom gradu nalazite svega nekoliko sati, a želite iskoristiti maksimalno svoje vrijeme – često ćete naići na jedan problem. Vaša prtljaga. Da, nije baš ugodno razgledavati bilo koji grad s ruksakom oko vrata i torbom od 25 kilograma na polu-stabilnim kotačićima.

Upravo tom problemu, pronašli smo rješenje. Zove se Radicalstorage. Pomalo «copy paste» naziv popularnog AirBnB servisa za smještaj, nudi upravo to – vašu slobodu prilikom istraživanja. Stvar je zapravo vrlo jednostavna i funkcionira odlično. Naime, sve što trebate učiniti je posjetiti stranicu BagBnB, odabrati svoj grad, datum kada želite predati prtljagu i datum kad ćete ju pokupiti i voila, otvara se popis objekata koji nude smještaj i odmor vašim torbama.

Ono što morate znati je to da vaša torba neće baš uvijek biti zaključana u zasebnom ormariću, ali će biti u sigurnim rukama takozvanih «anđela». Anđeli su ti koji brinu o vašim torbama kad vas nema, a to mogu biti restorani, suvenirnice, dućani, hoteli ili pak neke druge radnje. U svakom slučaju, vaša torba će biti u dobrim rukama. Mi smo isprobali uslugu u Parizu, kada smo nakon odjave iz hotela imali razgledavanje Eiffelovog tornja. Pitali smo se kamo s torbama kad ono – Radicalstorage nudi rješenje.

Pomalo skeptični, odlučili smo vjerovati sustavu i nije nas iznevjerio. Naša torba završila je u spremištu s još nekih 30-ak torbi neke pomalo sumnjive suvenirnice, no na kraju je sve završilo baš kao što je na stranici i obećano. Uslugu smo platili 5 eura po torbi, a sva plaćanja smo odradili prije, iz udobnosti hotelske sobe putem same web stranice www.bagbnb.com. Po samoj uplati, na email su nam stigle detaljne upute kako pronaći svojeg anđela, dalje je sve bilo jednostavno.

Cijene se kreću od 5 eura po torbi na dan u europskim destinacijama, dok je cijena u Americi prikazana u dolarima te iznosi 6 dolara. Ako se brinete što će biti ako vaša torba nestane, nemojte. Plaćanjem putem stranice BagBnB vaša torba postaje osigurana na iznos od 500 dolara, a na raspolaganju vam je online pomoć od ekipe Radicalstorage-a.

Na kraju, možemo zaključiti da nam je ova usluga zaista dobro došla u pravo vrijeme, na pravom mjestu, a naš doživljaj je na kraju bio puno bolji i kvalitetniji, upravo zato što nismo imali u glavi ono klasično pitanje – što mi je ovo trebalo?

 

Više informacija potražite na radicalstorage.com.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju