Zagreb je u lipnju ove godine posjetilo 92.152 posjetitelja koji su ostvarili 155.008 noćenja, što u odnosu na lipanj 2013. godine predstavlja porast od 8 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima. Najbrojniji gosti došli su nam iz: Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Velika Britanije i Japana.

Aplikacija, za sada, nudi pet mogućih ruta od kojih svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način. Tako je jedna od ruta Svemirski Zagreb na kojoj se nalaze lokacije svih prizemljenih planeta sunčeva sustava iz umjetničkih instalacija Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta Skrivena mjesta, primjerice, otkriva posljednji gornjogradski bunar, napušteno groblje u Jurjevskoj ili oslikanu vodenu pumpu posvećenu Dinu Dvorniku iz serije Pimp my Pump, dok se na ruti Indie Zagreb nalaze Muzej prekinutih veza, Muzej ulične umjetnosti ili spomen-ploča Tomislavu Gotovcu Zagreb, volim te u Ilici. Tu su još i rute Osvježavajući i Klasični Zagreb.

Aplikacija funkcionira na iPhone i Android sustavima mobilnih uređaja, a temelji se na takozvanom gamification principu, odnosno pravilima preuzetim iz računalnih igara, što je trenutno vrlo popularno. Tako se turisti koristeći Zagreb Be There trebaju virtualno checkirati, odnosno prijaviti, na svakoj lokaciji do koje stignu, a kada dovrše čekaju ih nagrade poput popusta na ulaznice i sličnog. Partneri projekta su Muzej prekinutih veza, Lauba, Tehnički muzej, NextBike i Zoološki vrt grada Zagreba, prenosi Novi list.

Aplikacija se može preuzeti s mikrostranice betherezagreb ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu. Pogledajte i - nabavite!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju