1. Jadranska Magistrala od Senja do Masleničkog mosta

Ovo je jedna od najljepših cesta na Mediteranu, proteže se dobrim dijelom Jadranske obale. Uvrštena je u knjigu 501 najboljih mjesta na svijetu, a svake godine privlači na tisuće turista jer je nezamislivi gušt voziti se kada ti je s jedne strane ceste more, a s druge predivni Velebit.

2. Prolaz kroz Učku
Učka je jedna od naših najljepših planina, a postoji više načina za njen prelazak. Onaj brži je kroz tunel, dok je onaj puno ljepši preko vrha planine. Ako odaberete ovaj potonji, svakako se zaputite i do najvišeg vrha Učke – Vojaka, koji se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine, a s kojeg se, ako je lijepo vrijeme, može vidjeti čak do Venecije.



3. Plominka
Iako je cijela trasa od Rijeke, preko Opatijske rivijere zaista posebno lijepa za motocikliste, dionica od Mošćeničke drage pa do Vozilića je zasigurno najljepši dio cijelog kvarnerskog zaljeva.

4. Pelješac
Ako se nalazite u južnoj Dalmaciji tada je Pelješac pravo mjesto za vas i vaš motor. Cesta od Stona do Orebića upoznat će vas s brojnim prirodnim ljepotama ovog poluotoka, a ako ožednite, svakako se zaustavite u jednom od vinskih podruma i isprobajte kapljicu pravog pelješkog vina. Svakako vam preporučujemo i posjet Stonskim zidinama za koje se vjeruje kako su druge najdulje zidine na svijetu, odmah iza Kineskog zida.

5. Sela otoka Hvara
Otok Hvar popularan je kao trendy odredište za mlade iz cijelog svijeta, pa i one kraljevske krvi. Tako je Princ Harry redovni gost otoka i njegovih noćnih odredišta. No ima više od noćnog života na Hvaru. Zaputite li se u istraživanje sela kao što su Dol, Vrbanj, Svirče i Vrsnik upoznat ćete još ljepšu stranu ovog otoka. Svakako se provozajte i prema Sućuraju (cesta je obnovljena) i sa sobom ponesite fotoaparat!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju