Ne samo radi brzine plivanja već i radi njegove lukavosti, ljudi su u staro doba dupna smatrali kraljem, vladarom mora. U grbovima mnogih starih plemićkih i vladarskih obitelji, kao i na novcu i medaljama tako nalazimo lik dupina. Mnoge stare velikaške obitelji se nazivaju imenom ove morske životinje, a titula francuskog nasljednika prijestolja bila je «dauphin».

Jedini prirodni rezervat dobrih dupina na Mediteranu pruža se na 2000 četvornih kilometara, i nalazi uz istočni dio otoka već poznatog kao otok dupina – Lošinja. Cijeli Cresko-lošinjski arhipelag udomljuje oko 120 dobrih dupina koji imaju svoja imena i svoj katalog fotoidentifikacije. Grifo Belugo, Divljak Provokator i Monk, samo su neki od lošinjskih dupina koji će vas zabaviti plivanjem oko brodice, iskakanjem i prevrtanjem, dok je mladim neiskusnim sisavcima najveća zabava plivanje oko pramca, u takozvanom - pramčanom valu. Želite li učiniti nešto više od pukog uživanja u gledanju igre dupina, prijavite se za volontiranje u Institut Plavi svijet!

„Plavi svijet poziva zainteresirane studente biologije, veterine i srodnih područja da nam se pridruže u našem radu u vidu studentske prakse. Vaše druženje s nama uključuje sudjelovanje u svim aktivnostima koje provodimo, a obuhvaća prikupljanje i obradu podataka vezanih uz istraživanje dupina, rad u našem Lošinjskom edukacijskom centru o moru, održavanje predavanja i sudjelovanje u njima i dr. Vaš smještaj bit će organiziran u našoj istraživačkoj bazi u Velom Lošinju zajedno sa drugim studentima te istraživačima i volonterima Plavog svijeta s kojima ćete dijeliti i obične, svakodnevne poslove kao što su kuhanje i/ili pospremanje. Vaš smještaj osigurat će Plavi svijet, a za hranu ćete trebati izdvojiti određena sredstva (oko 50 kuna dnevno). Mjesta za studentsku praksu slobodna od 1.10. do 15.12. te od 15.1. do 30.4.

Da bi nam se pridružili trebate:
• imati predznanje iz biologije/ekologije i srodnih područja
• dobro koristiti engleski jezik (u govoru i pismu)
• biti sposobni raditi, živjeti i komunicirati s drugima
• imati entuzijazam i predanost radu


Da bi se prijavili za naš studentski program pošaljite e-mailom svoj životopis (na hrvatskom i engleskom!) u kojem ćete navesti svoje dosad stečeno znanje i iskustvo te kratko pismo kojim ćete nam objasniti svoje razloge i motivaciju za sudjelovanje, kako će vam boravak u našoj bazi koristiti te vrijeme u kojem bi željeli/mogli sudjelovati.

Prijave ili upite za sve dodatne informacije šaljite na e-mail adresu:
tihana.vucur@blue-world.org, ili na tel: 051/604 666.“

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju