Hoteli diljem svijeta zjape prazni zbog koronavirusa, a kako bi lakše preživjeli krizu kreću s novim inicijativama. "Kupi odmah, odsjedni kasnije", "putuj unaprijed" i hotelski krediti neki su od projekata s kojima se vlasnici hotela žele pokriti do trenutka kad će se granice otvoriti, a bezbrižna putovanja ponovno postati dio svakodnevice.

Marriott i Hilton, dva najveća svjetska hotelska lanca, na dopust su poslala desetke tisuća zaposlenika, a kako bi se zaustavio negativni trend, proteklih tjedana su se pojavili novi projekti koji ujedno koriste hotelima i putnicima.

Kupi odmah, odsjedni kasnije na buynowstaylater.com omogućuje kupovinu "hotelskih obveznica" u vrijednosti od 100 dolara, koje će za 60 dana vrijediti 50 dolara više. U akciji sudjeluje preko 40 luksuznih hotela, od Le Barthelemyja u St. Barthu do Greydon Housea u Nantuckettu i Case Violete u Tulumu.

Turistička aplikacija Porter & Sail lansirala je online trgovinu hotelskim kreditima koja putnicima omogućuje kupnju kredita za neki od dvadesetak ponuđenih hotela, od Tajlanda do jezera Como, Los Angelesa i Nairobija. Uložite li 120 dolara kasnije ćete moći iskoristiti 150 dolara, a 200 dolara raste na 300 dolara. Porter & Sail pritom ne uzima naknadu – inicijativu je pokrenuo kako bi pomogao hotelima da zadrži zaposlenike.

We travel foward ima najveću ponudu hotela, uglavnom američkih, i može se pretraživati na dva načina: prema lokaciji i ocjenama gostiju. Popusti na hotele i ponude restorana kreću se od 50 dolara kredita za hranu i pića u Casa de Campo Resort & Villas u Dominikanskoj republici do 20 posto popusta za noćenje u hotelu Bijou u San Franciscu. U bazi podataka možete pronaći sve o popustima i posebnim ponudama, no putnici trebaju bukirati direktno na stranicama hotela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju