U cilju ponovnog otvaranja zemlje i privlačenja stranaca, vlada zemlje dozvolila je stranim državljanima ulazak u poseban plan rada na daljinu!

Projekt, pokrenut od strane ministarstva gospodarstva, usmjeren je na samozaposlene koji imaju mogućnost obavljanja posla na daljinu. Državljanin druge države koji želi doći raditi u Gruziju treba ispuniti pristupnicu i nabaviti dokumente za potvrdu. I pritom, morate obećati kako ćete ostati u četrnaestodnevnoj karanteni.

Tbilisi Putovanja "Tajna" europska metropola koju trebate vidjeti prije negoli je otkriju ostali

Iskreno, taj dio malo zbunjuje, jer poziv po kojem trebate doći u zemlju i 14 dana provesti u karanteni, mnoge će vjerojatno odbiti. Karantenu će svi koji dođu, morati financirati – sami. Ipak, kad se dvaput razmisli, ova ideja ima i svojih prednosti, gledano od strane gruzijskih vlasti.

Novi program se odnosi na sve one koji u Gruziji žele ostati dulje od 6 mjeseci, a život je ovdje i dalje – prilično jeftin. Štruca bijelog domaćeg kruha prodaje se po cijeni od oko 2 kune, dok primjerice pola litra piva košta 6 kuna.

Ushguli - 4 Putovanja Najviše selo u Europi: Mjesto gdje se 6 mjeseci godišnje živi u izolaciji

Cilj je potaknuti radnike iz cijelog svijeta na dolazak u zemlju i koji bi Gruziju smatrali svojim novom radnom bazom. Ograničenja koja se tiču zemalja nema, te su dobrodošli apsolutno državljani svih svjetskih nacija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju