Iako je i sama otočna država, i Malta ima svoj otok koji se itekako isplati posjetiti. Otok Gozo, veličine otprilike našeg Pašmana, poznato je odredište za jednodnevne izlete s Malte. To ne znači da na njemu ne možete provesti više vremena, posebno ako unajmite auto, jer tek ćete onda moći ćete otkriti sve njegove skrivene čari. Pa, krenimo u otkrivanje.

Selo Xaghra

U ovom ćete selu naći brojne autentične suvenire poput čipke i predmeta od puhanog stakla, a možete se i okušati u različitim zanatima. U selu vlada vesela atmosfera i šetnjom kroz uske uličice moći ćete osjetiti pravi duh otoka

Modra jama

Do 2017. ovdje se nalazio azurni prozor koji se, doduše, urušio, ali na ovom mjestu i dalje možete uživati u pogledima na oštre stijene i panoramu Mediterana. Mjesto je još ljepše ako ga posjetite brodom, a ljubitelji prirode uživat će i u ronjenju.

Gozo - 3 Gozo - 3 (Foto: Getty Images)

Plaža Ramla

Otok obiluje prekrasnim plažama, a na ovoj osim upijanja sunca možete istražiti i obližnju špilju Calypso. Dakle, dovoljno sadržaja za one koji se žele odmoriti, ali i za one koji žele istraživati.

Vjetrenjača Ta'Kola

Posjetitelji na ovom mjestu mogu istražiti ruralnu povijest otoka. Mlin iz 18. stoljeća pruža jedinstveno iskustvo na kojem ćete vidjeti stare načine mljevenja brašna i također uživati u pogledu koji puca s vrha.

Bazilika sv. Jurja

Za ovaj dragulj arhitekture trebali biste izdvojiti barem dva sata kako biste ga obišli izvana i iznutra. Kako se u bazilici i danas održavaju misna slavlja, pripazite da ne planirate izlet za vrijeme mise i da obučete prikladnu odjeću.

Gozo - 5 Gozo - 5 (Foto: Getty Images)

Ninuova špilja

Ispod jedne sasvim obične kuće smještena je ova jedinstvena špilja. Obilazak s vodičem traje oko 20 minuta i tijekom njega ćete čuti kako ju je otac današnje vlasnice pronašao dok je kopao ispod kuće.

Vinograd Ta'Mena 

Planirajte posjet ovom vinogradu ako ste zainteresirani za autentičnu lokalnu kuhinju. Ovdje ćete naučiti nešto o proizvodnji vina, prošetati veličanstvenim vinogradom i vidjeti kako se radi maslinovo ulje. Najbolji je dio ture kušanje lokalnih vina uparenih s tradicionalnom otočkom hranom.

Toplo i ugodno: Najbolja europska mjesta za bijeg od gužvi i niskih temperatura Gozo Napulj Cipar - 23 +2 Palma de Mallorca - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju