Butan
Iskusan zaljubljenik u putovanja zasigurno neće ostati razočaran ljepotom ove daleke države, čije ime u prijevodu znači – zemlja zmaja. U Butanu ne postoje nikakve „otrcane“ atrakcije, a ako vam gužva ide na živce, ovo je pravo mjesto za vas. Stoga, uzmite ruksak i krenite put Butana u razgledavanje nekih od najveličanstvenijih budističkih samostana na svijetu i toliko lijepu prirodu da se dugo nećete moći oporaviti!

Ekvador
Turisti nisu novost u Južnoj Americi, ali što se tiče Ekvadora dosad je velika zamjerka bila - jako loša prometna infrastruktura. Ipak, to se u zadnje vrijeme počelo mijenjati, te se radi nova željeznička mreža koja će spajati glavni grad Quito i Guayaquil, kao i gradove Cotopaxi i Nariz del Diablo. Ako ste dosad oklijevali, znajte da će 2014. biti prava godina za posjetiti Ekvador, obzirom da je upravo tada u planu završetak svih nabrojanih projekata. Vjerujemo da se neće ponoviti grčki sindrom kad su objekte za Olimpijske igre dovršavali – tijekom natjecanja!



Crna gora
Ako vas snimke krajolika negdje u okolici Kotora ne uvjere kako je ova zemlja vrijedna posjeta, možda će vam činjenica kako je Crna Gora doživjela turistički „boom“ reći da biste joj definitivno trebali dati priliku. Osim prekrasne obale i atraktivnih plaža, pronaći ćete i brojne planine, koje su prepune novih biciklističkih i pješačkih staza. U svakom slučaju, Crna Gora omogućava za svakog ponešto, još ako ste ljubitelj Nikšićkog piva i crnogorskog pršuta i sira... Ne propustite Lovćen i Pivsko jezero ni pod razno!



Makedonija
I Skopje kao glavni grad, i Ohrid kao glavno turističko središte nude velike mogućnosti za avanture željne namjernike. Izvrsni i jeftini noćni izlasci zadovoljit će mlađe turiste, a svi koji uživaju u planinarenju, penjanju i biciklizmu mogu posjetiti kanjon Matka u blizini glavnog grada. Također, ako nastavite put do Ohrida, vidjet ćete i jedno od najstarijih jezera u Europi koje je za vrijeme sezone prepuno gostiju iz svih dijelova svijeta. Makedonska vina su kvalitetnija od cijene, a povrće i jela s roštilja u samom svjetskom vrhu!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju