Bikiniji „slobodnog duha“ za Cancun i Costa Ricu
Ako odaberete jednu od ovih destinacija sigurno nećete pogriješiti s odabirom pravilnog kupaćeg kostima. Ustvari, bilo koji da odaberete pravilno ćete odabrati. Topless, tange, spedo gaćice, jednodijelni, dvodijelni… Vi recite - oni sve dozvoljavaju. Čak i nudizam, samo imajte na umu da je dozvoljen na strogo određenim mjestima kojima je zabranjen pristup djeci. Što uopće nije loše!

Tange za Brazil, Honduras i Djevičanske otoke
Uopće ni nemojte pomišljati na išta drugo ako se krenete kupati u Brazilu. Sve osim tangi je strogo zabranjeno na ženskom tijelu, a topless je must have. Postoje čak i plaže gdje je i muškarcima strogo određeno da nose tange. Uglavnom, Brazil je domovina tangi i nigdje na svijetu nećete naći takve ljepotice u tako oskudnim kupaćim kostimima kao i ovdje. Isto vrijedi i za Honduras i Djevičanske otoke.  Istina, postoje i druge destinacije na kojima možete vidjeti ljude kako se kupaju samo u tangama, ali nigdje to nije toliko udomaćeno kao u ovim trima državama. Napomena, tange i speedo gaćice morale bi biti zabranjene za žene iznad 75 i muškarce preko 110 kilograma!

Konzervativan kupaći kostim za Dubai, Vatikan i Egipat.
Sigurno vam je prvo palo na pamet što će vam kupaći kostim u Vatikanu, ali začudili bi se koliko ljudi šeće noseći ništa drugo na sebi osim kupaćih. Vatikan ima strogo pravilo koje vrijedi za sve i ne postoje nikakve iznimke. Većina tijela mora biti pokrivena, a nisu dozvoljene ni majice na naramenice ni kratke hlačice. Ako i uspijete ući u neku od znamenitih građevina u Vatikanu, budite sigurni da će vas brzo ispratiti van. Isto to vrijedi za Dubai, Egipat, Tajland... Unutar resorta možete nositi što god poželite, ali van resorta morate se ponašati u skladu s pravilima države koju posjećujete. Ovo pravilo ne vrijedi samo za ove tri nabrojene države nego za većinu konzervativnih država. Pa zato ako niste sigurni kakav je pravilan dress code za neko mjesto - rađe nemojte riskirati.

Nadamo se da vam je ovaj kratki popis dao hint kako se odjenuti u određenim destinacijama. Čak i kod nas morate paziti što i kada odijevate. Tako da bolje da imate bijele čarape na sandale nego da vas kazne s nekoliko stotina kuna za kršenje javnog reda i mira. I bez obzira na to što smo mi Hrvati uvijek i svugdje u pravu - bolje je pridržavati se pravila posjećene zemlje nego platiti globu. Pamet u glavu i tange na plažu. U Brazilu...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju