Zašto baš Tajland, gospodine Biliću,a ne Kambodža ili Maldivi?
a) jer sam prepovršan i povodljiv.
b) jer su mi svi govorili: E, samo trebaš doći do tamo i sve ostalo ti je praktički - besplatno! Što je, baj d vej, opaka i prljava laž!
c) Maldivi su mi zvučali, ipak, malo prehoch za mene. Ono, Severina i ja na Maldivima - ne ide, brate!

Nisi li prevelik za avionska sjedala?
Sestra ti je prevelika! Ali, da, jesam. Pogotovo kad imaš malo francusko derište od sedam i pol godina (slobodna procjena mojih bubrega) na sjedalu iza sebe, koje non-stop nabija u naslon. Kako samo čovjek počne cijeniti sic u tramvaju, pa makar i onaj mali plastični u kojem bi ti guzica mogla zapeti u vrijeme Božića (jer tada je još većih, ako je to moguće, gabarita). I, naravno da sam ljubomoran na male žene koje se mogu bez problema razvaljati po tom sjedalu, kao da je najugodniji bračni krevet u Four Seasonsu.

Što pijuckaš u avionu, ipak si ragbijaš, vi to na galone?
To je pitanje koje bih najradije preskočio jer ću se otkriti veličina seljačizma u meni. Koji je jako jak. Odgovor na tvoje pitanje ima Marko Vrabac Bošković! Ne bira se... Iako se birra.

Zašto si išao s curom u Tajland, kao ja na Kubu, s drvom u šumu?
Znam, glup sam. Nisi mogao ništa PRIJE reći nego se sad praviš pametan?! Ma, ona ti je meni najbolji suputnik. Em se uvijek štreberski pripremi (pa je silicij... polu-vodič), em joj nije teško pregrmiti sve gluposti koje mene zanimaju... A i nema problema kad ja završim u prvoj birtiji s lokalcima dok ona razgledava (s društvom ili bez) razne hramove, mostove ili 91827412 kip Bude. I ne - ne prijeti mi da ovo napišem upravo sada nožem za filetiranje sa smeđom drškom - što se tiče Tajlanđanki, i nije to toliko veselje kako se misli. Jedan naš haustor u Zagrebu ima više ljepših cura nego pol Bangkoka.

Što te iznenadilo, razočaralo, oduševilo?
Iznenadilo me cjenkanje. Iako će ti svi reći kako se tamo mora cjenkati - nitko te ne pripremi za to u pravom smislu. Ako ti netko daje cijenu od 300 bahta, ti spuštaš do stotke! Kad uletiš u shopping centar veličine omanjeg kvarta u kojem se također cjenka, ništa ti više nije jasno. Tko voli điđe-baje, tamo će ih naći svakih vrsta. Od maskice za mobitel u obliku Trans... formera do najnovijeg Lamborghinija. Ne šalim se - u izlogu su im. Razočaralo me to što te stvarno SVATKO želi zavaljati za lovu, i ako ne paziš, bezveze ćeš izgubiti fini dio budžeta (i još ćeš se osjećati kao da te netko prebacio preko stola i... uzeo). Druga stvar - more. Mi STVARNO ne znamo cijeniti ono što imamo. Možda zvuči glupo, ali naše more zaista jest najljepše i najčišće. Kod nas se doslovce možeš s Jadranske magistrale hitit bilogdje u more i uživati. Kod njih - za "pravo" uživanje i ronjenje (pa makar i s maskom i disalicom), moraš iznajmiti brod! Oduševilo? Klopa, džungla, životinje... definitivno životinje. Druženje s tigrovima je fora, ronjenje s morskim psima bih preporučio od srca (jer nije toliko opasno kao što zvuči), ali osvojili su me - slonovi. Veličanstvena stvorenja. Nekako i tebe smire kad si pored njih.

Koliko si love vratio?
Vratio? Pa, ostao sam dužan frendu još par stotina kuna. Da, zadnju noć mi je ostalo još nešto, ali onda smo završili "samo na cugi", i znaš i sam kako to završi - pleše se break dance na ulici, imaš neke perlice na sebi, hlače sa plamenovima i zmajevima moraju biti tvoje, zeleni laser je najbolja stvar koju si ikad vidio i na kraju skužiš da si potrošio i onaj "nedajboženekogzla" fond.

Top tri stvari za jelo
a) pad-thai (rezanci s hrpom povrća/začina/mesa - najbolji i najjeftiniji na ulici)
b) kebab (jer ti treba nešto konkretnije kad si odlučio degustirati njihovu ponudu cuge)
c) razne škorpione i skakavce (nemaju nekakav poseban okus, ali tek toliko da si i to napravio)

Top tri stvari za popiti
a) Singha
b) Tiger
c) Chang

Top tri stvari za vidjeti
U Bangkoku - Floating market (plac na rijeci, samo se treba odlučiti na koji otići), Khao San Road (ulica za turiste - shopping, klopa, cuga... fora preko dana, a preko noći - mjesto na kojem ćete naći najraznolikije spodobe svijeta) i, za ljubitelje podvodnog svijeta - Sea World (gdje možeš roniti s morskim psima - da upotpuniš doživljaj! Izgledaju simpatično... i debelo - govorio sam sam sebi dok je jedan plivao metar od moje glave!
Otići na sjever (Chiang Mai, npr.) i upoznati se pobliže s tigrovima. Da, kad si pored mačke od 300 kila, osjećaš se kao i u onom bazenu s morskim psima (ali ponavljaj si iste stvari i bit će sve OK).
Kad si već tamo - nije daleko ni Mesa Elephant Camp. Slonovi su zakon. Na jugu, brate - fjaka. Iznajmi skuter i istražuj! Uglavnom, divan odmor, ponovilo se.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju