Posjetite li jug Hrvatske, pronaći ćete pravo malo čudo za sve koji vole prirodne ljepote i dašak povijesti. Pogled na planine i more, povijesni ostaci ljudskog života, građevine u liticama, izvori pitke i planinske vode, raznoliki biljni svijet, sviježi zrak te očaravajući mirisi koji pružaju nezaboravno iskustvo spoja čovjeka i prirode nikog neće ostaviti ravnodušnim. Kad tome pridodamo i plaže koje su na području Makarske jedne od najljepših na Jadranu, sigurni smo da se nalazite na dobrom mjestu ovog ljeta.

Poželite li i vi provesti odmor upravo na ovom dijelu Jadrana, zaputite se na Crno Jaje gdje vas očekuje ponuda za smještaj u Morenia 4* All Inclusive Hotelu. Ovaj hotel nalazi se u malom primorskom mjestu Podaca, udaljena 35 km od Makarske i osvaja svojim modernim izgledom, mnoštvom sadržaja i  savršenom lokacijom uz samo Jadransko more. Osim all Inclusive usluge, očekuju vas vodene radosti u vanjskim bazenima, aquaparku, novoj Fun Zoni i zabava uz animacijske programe! Sve navedeno, uz sedam noćenja s uslugom All Inclusive-a za dvoje odraslih i jedno dijete do 8 godina dostupno je već od 10.976 kuna.

Hotel je odlična polazišna točka za brojne izlete, pa se tako možete zaputiti do Baćinskih jezera  (netaknute prirode sedam jezera), ušća Neretve (najveća hrvatska delta koja je mjesto bogate bioraznolikosti, plantaža agruma i surfanja), Arheološkog muzeja Narona, Prirodoslovnog muzeja Metković (prvi multimedijalni prirodoslovni muzej u Hrvatskoj sa stalnim postavom više od 300 prepariranih ptica i životinja) te Malakološkog muzeja Makarska gdje vas očekuje atraktivni postav od preko 3.000. primjeraka školjaka iz Jadranskog mora, Havaja, Oceanije, Kariba, Madagaskara, Indonezije i drugih mora svijeta.

Trebate li dodatnih sadržaja za istraživanje, svakako se zaputite do Velikog kaštela, najbolje očuvanog fortifikacijskog objekta u  Makarskom primorju, koji je izgrađen u 17. stoljeću tijekom Kandijskog rata. Danas se u utvrdi nalazi novouređeni interpretacijski centar Veliki Kaštel koji je obnovljen i opremljen na način da intrigira svakog svojeg posjetitelja. Središnje je mjesto interpretacije i prezentacije kulturne i prirodne baštine Kotišina, i to kroz tri teme postava: arheološke, etnološke i prirodne baštine. U kojem možete vidjeti dio arheoloških eksponata koji su pronađeni na lokalitetu Kotišina pod vodstvom Gradskog muzeja Makarska. Etnološke priče prezentiraju način i stil življenja stanovništva s posebnim naglaskom na povezanost djelovanja čovjeka i prirode. Veći dio centra je posvećen prirodnoj baštini i fenomenu velike biljne raznolikosti na širem lokalnom području, osobito baštini Biokovskog botaničkog vrta Kotišina i ostavštini njegovog osnivača fra Jure Radića.

Najljepša priča ljeta: Ribafish ponovno pliva, obilazi djecu i hrvatske otoke za RokOtok RokOtok - 10 RokOtok - 18 RokOtok - 17 +4 RokOtok - 15

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju