"Buđenje s pogledom na prekrasno plavetnilo, doručak od lokalnih namirnica i svježeg voća iz doline Neretve, dok vas mirisi smilja i lavande opuštaju na osunčanoj terasi usred vinograda", ovako opisuju idilični odmor u butiknom Bed&Breakfastu vinarije Rizman u Komarni, na pola puta između Splita i Dubrovnika, tik uz Pelješki most. I samo putovanje od magistrale, vožnjom kroz maslinike odmor je za dušu,

“Sve je osmišljeno tako da B&B bude mirna oaza za punjenje baterija; mjesto na kojem život uspori, a tijelo odmori”, objašnjava vlasnik vinarije Damir Štimac.

"Na imanju na osami su samo četiri vrhunski opremljene sobe, što garantira intimnu atmosferu i personalizirani pristup. Ponuda hrane mijenja se dnevno, ovisno o tome što je dostupno i svježe kod provjerenih, dugoročnih partnera obitelji, a sve namirnice su vrhunske kvalitete, tipične za ovo područje te dolaze iz održive proizvodnje. Organska vina koja proizvodi Rizman napravljena su od autohtonih dalmatinskih sorti grožđa koje rastu na djevičanskom tlu, a prerađuju se po principima ekološke proizvodnje“, otkrivaju u vinariji.

Zalazak sunca Zalazak sunca (Foto: Ambience Dubrovnik)

Pošip i plavac mali čine većinu proizvodnje, slijedi ih tribidrag, a uskoro će prve plodove dati i druge, nedavno zasađene, dalmatinske sorte poput maraštine, grka, vugave, cetinke i malvasije dubrovačke. Vlastita, višestruko nagrađivana ekstra djevičanska maslinova ulja također imaju certifikat organske proizvodnje.

"Tijekom boravka, gosti se mogu uputiti u šetnju vinogradima i maslinicima ili istražiti jednu od okolnih planinarskih staza. Plaža Duboka udaljena je samo 10 minuta od vinarije, a blizu je i delta rijeke Neretve, idealna za dnevne izlete, otkrivanje njenih prirodnih bogatstva i promatranje ptica. Blizina mnogih drugih znamenitosti, poput Stonskih zidina ili vodopada Kravica čine vinariju Rizman idealnom bazom za avanture po Dalmaciji. Spektakularni zalasci sunca i večeri na terasi u obiteljskoj atmosferi učinit će boravak svakog gosta čarobnim“, kažu u vinariji.

Od Blata do zvijezda: Vinski bar usred vinograda zbog kojeg ćete se poželjeti vratiti na Korčulu Matej Jovanov Vinarija Jovanov - 37 Vinarija Jovanov - 36 +38 Vinarija Jovanov - 35

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju