U konkurenciji je bilo 1500 vinarija iz cijelog svijeta, a preko 500 enologa ocjenjivalo je, osim kvalitete vina - sveukupni doživljaj, turističku ponudu, ambijent, hranu, osoblje, reputaciju i omjer cijene i kvalitete.

Diljem svijeta mnogobrojni vinari iz godine u godinu ulažu ogroman trud kako bi proizveli jedinstvena i kvalitetna vina, ali jedna je vinarija proglašena najboljom na svijetu već drugu godinu zaredom! Riječ je o argentinskoj Bodega Zuccardi smještenoj u poznatoj vinarskoj regiji Valle de Uco koja je primila nagradu i za najbolju vinariju Južne Amerike.

Dodjele nagrada ove godine su se održale virtualno zbog COVID -19 pandemije.

 

 

Bodega Zuccardi je otvorena 2016. a posebna je po podneblju u kojem vinogradi rastu - smješteni su na visokoj nadmorskoj visini u Andama a tlo je uglavnom vapnenačko i upravo je to ono što daje vinu karakterističan okus, smatra vlasnik Sebastian Zuccardi koji je vinariju zamislio kao prostor u potpunosti uklopljen u okoliš. U ponudi su različite ture i degustacije vina a u sklopu vinarije je i restoran koji može ugostiti 50 ljudi a poslužuje vrhunsku hranu uparenu s vinima.

Među ostalim vinarijama koje su prepoznate kao najbolje na svijetu su Rippon s Novog Zelanda, vinarija Robert Mondavi iz SAD - a, Bodega Garzon u Urugvaju, Domäne Wachau iz Austrije, čileanska vinarija Montes i poznate španjolske Bodegas de los Herederos del Marques.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju