Odlična knjiga vas može odlično 'ufurati' u destinaciju

Volim knjige čija se radnja događa u zemlji u koju putujem. Atmosfera iz knjige vas može 'ufurati' u način života, običaje ili povijest neke zemlje. Npr. kada sam u Vijetnamu čitam Grahama Greena, kada sam u Kongu čitam 'Srca tame' Josepha Conrada.

Posjetite centralnu gradsku tržnicu

Pravu sliku o nekom gradu dobiti ćete ako posjetite tržnicu. Uz to sresti ćete puno ljudi koji će na vama isprobati najčešće govoreni jezik na svijetu - loš engleski. Što se ranije probudite i pojavite na tržnici to vas čeka više stvari za vidjeti.

Lokalni 'food bloger' može biti od krucijalne pomoći

Uvijek postoji neki bloger koji je opsjednut najbizarnijim štandom s hranom u gradu. Obavezno istražite lokalnu blog scenu ili čak budite toliko hrabri i upoznajte lokalnog blogera!

Spremno činite greške

Strogo držanje rasporeda putovanja može biti katastrofalno. Nikada nećete pronaći savršeno jelo ako ne riskirate da pojedete užasno jelo.

Polako s vremenom

Vrijedi li čekati tri sata u redu za Eiffelov toranj, kada ta tri sata možete sjediti u cafeu i upijati svakodnevni život? Zapitajte se to ili slično pitanje, pogotovo u trenucima kada krenete kući i shvatite da niste vidjeli ili probali dovoljno- svega!

Izvor: parade.com

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju