Iako odlazak na putovanje može izgledati kao skupa stvar, realnost je da, ako odete na duže vrijeme u neku jeftinu destinaciju, novaczapravo – štedite. Upravo se vjerojatno i zato zadnjih godina udomaćio izraz „digitalni nomad“, za ljude koji posao mogu obavljati iz bilo kojeg kutka svijeta. Bilo kako bilo, donosimo priču sa stranice Buzzfeed, na kojoj je Amerikanka Evie Carrick objavila priču o destinacijama na kojima možete boraviti vrlo povoljno.

1. Kambodža

Smještaj se u Kambodži može naći već za osamdesetak kuna po noći i to u nekim od turističkih gradova poput Siam Reapa. Jedna od skupljih stavki zapravo je posjeta Angkor Watu. Hrana, većinom noodlesi i stir-fry koji se pred vama pripremaju na ulici kao i svježe voće poput manga okusom su savršeni, a cjenovno i više nego prihvatljivi.

2. Indija

Indijska rupija vrijedi otprilike kao jedan britanski peni (cca 10 lipa). Hotel Hari Piorko u Delhiju vrlo je popularan a u njemu je noćenje dvadesetak kuna. Ulična hrana jeftina je i ukusna i zapravo je najskuplja stavka upravo je avionska karta.

3. Maroko

Tekstil, koža, keramika, začini - ako ste ljubitelj ijednog od navedenog, jednostavno morate posjetiti marokanski souk (odnosno tržnicu). Gradovi poput Marakeša i Essaoiure osim po fenomenalnim tržnicama poznati su po vrlo cjenovno prihvatljivom smještaju.

4. Nepal

U glavnom gradu Katmanduu smještaj u hostelu kreće se već od tridesetak kuna po noći a putovanje autobusom iz jednog grada u drugi košta oko šezdeset kuna. Ako se tamo zateknete, ne smijete propustiti tradicionalne dumplingse koji se zovu momo a porcija od 10-12 „knedlica“ stoji oko šest kuna.

5. Laos

Tajland i Kambodža puno su razvikaniji susjedi ove zemlje čija granica podsjeća na palmino drvo. Ovdje ćete susresti puno manje turista dok razgledavate prirodne ljepote poput vodopada Kuang Si i budističkih samostana. Najveća poslastica - tradicionalna masaža koja stoji oko 40 kuna.

6. Bali

Avionska karta definitivno je najskuplja stavka kada planirate izlet na ovu egzotičnu lokaciju. Hrana je uvijek svježa, ukusna i vrlo jeftina a cijene pristojnog smještaja kreću se već od stotinjak kuna za noć.

7. Libanon

Nažalost, Libanon se trenutno nosi s velikom ekonomskom krizom i inflacijom, tako da je postao jedna od jeftinijih zemalja za turiste koji sa sobom nose dolare i eure. Tako ćete sendvič s falafelom pronaći za kunu i pol a vožnju taksijem rijetko kad ćete platiti više od 30 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju