Očaravajuća ljepota Italije svjetski je poznata a mi vas vodimo u očaravajuće „bed and breakfast“ smještaje koji vas neće šokirati cijenom, pogotovo ako ste spremni žrtvovati malo komfora za prekrasan pogled i ugođaj.

1. Trullo Aromatic Green, Ostuni

Što kažete na spavanje u starom dvorcu u gradiću Ostuni? Zvuči romantično, ali je i mnogo više od toga, toliko je lijepo da ćete se zapitati je li to mjesto uopće stvarno! Dvorac ima tri spavaće sobe za ukupno šestero ljudi, ali većinu vremena ionako nećete provoditi u sobi, nego u procvjetalom vrtu u ležaljci.

2. La Salentina, Salento

Nadomak grada Tricase na „peti“ Italije smjestila se ova bajkovita kućica. Za otprilike 800 kuna po noćenju moći ćete uživati u pogledu na Jadransko more.

3. Povijesna vila na jezeru Maggiore

Jezero Maggiore odlikuje se brojnim otočićima, a okruženo je visokim brdima. Ova se vila nalazi tik iznad vode i iako je moderno uređena, zadržala je ponešto od starog šarma. Dodatni je detalj teleskop u spavaćoj sobi koji gleda na jezero. Noćenje za 4 osobe stajat će vas nešto više od tisuću kuna.

4. La Maison Bellevue, Rim

Riječ je o stanu na krovu, a takvi su posebno popularni u Rimu. S terase ćete imati prekrasan pogled na užurbani grad jer se stan nalazi u samom centru, blizu Španjolskih stuba, što je idealna lokacija za upoznavanje Vječnog Grada.

5. La Casetta di Nana, Napulj

Koliba pored mora na amalfijskoj obali zvuči kao apsolutni vrhunac romantike. Dok gledate u more s kauča u dnevnom boravku, pomislit ćete da ste na brodu koji plovi Tirenskim morem. Smještaj je idealan za par, a ni noćenje nije preskupo za ono što smještaj nudi.

6. Casa da Saraceno Siracusa, Catania

Ovaj apartman koji se nalazi uz more djeluje kao scena iz filma u kojem glumci na zabavi piju iz finih kristalnih čaša. Upravo to i možete ostvariti sa svojih šest prijatelja, koliko ih stane u kuću.

7. Chiara's house, Amalfijska obala

Kako biste došli do kuće, trebate se popeti po 100 stepenica (ili platiti oko 6 kuna za dizalo, bez brige!), ali nakon toga zabljesnut će vas pogled koji oduzima dah. Iz svake sobe pruža se pogled na more, a od centra grada udaljeni ste manje od kilometra.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju