Iako se kruzer trenutačno nekima čini kao zadnje mjesto na kojem bi željeli biti, pandemija koronavirusa neće spriječiti brod Viking World Cruise da se krajem 2021. otisne na putovanje oko svijeta u trajanju od - 136 dana. Polazak je zakazan za 24. 12. 2021. iz Fort Lauerdalea na Floridi. Tijekom tog epskog putovanja brod će proći kroz 27 zemalja i pristati u 56 svjetskih luka, a predviđeno je i noćenje u 11 gradova.

Putnici će prvo zaploviti prema Meksiku i Kolumbiji, zatim će proći kroz Panamski kanal i oploviti zapadnu obalu Srednje i Sjeverne Amerike. Nakon toga slijedi plovidba preko Tihog oceana s nekoliko stajanja na Havajima prije odlaska do Novog Zelanda, Australije, Azije, Bliskog istoka i na kraju Sredozemlja prije dolaska do Londona, koji je ujedno i zadnja postaja.

Kruzer - 3 Kruzer - 3 (Foto: Profimedia.hr)

U planu je i organiziranje kraće rute brodom Viking World Horizons, koja će započeti 2022. u Los Angelesu, proći kroz 27 zemalja i također završiti u Londonu, a razvući će se na 119 dana. Putnici će, uz nadoplatu, moći ostati i nekoliko dana duže te otploviti do Bergena u Norveškoj, gdje je sjedište kompanije.

Osim doživljaja mnogobrojnih zemalja koje su na ruti, i sam boravak na brodu imat će raznoliku ponudu. Za putnike će biti organizirana predavanja o destinacijama koje će posjetiti, kao i zabavni sadržaji.

Cijena ovakve avanture za 930 sretnika, koliko ih se može ukrcati na brod, kreće se od oko 350 tisuća kuna na više. Na internetskoj stranici kompanije Viking Cruises nalaze se dodatne informacije za one koji žele bukirati put, kao i za one koji o njemu žele samo maštati.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju