Ako ste oduvijek sanjali o tome da stisnete pauzu i promijenite adresu na godinu, dvije – ili tri, Life at Sea Cruises mogao bi imati odgovor na to što tražite. MV Gemini naziv je "kuće plutajuće" – kruzera koji će na put po svijetu krenuti 1. studenog 2023. godine. Tako da još uvijek ima dovoljno vremena da sredite dokumente i ostale pripreme za putovanje.

U tri godine, koliko traje putovanje, putnici će pristati u 375 luka, posjetiti 135 zemalja i prijeći sve kontinente. Oni koji odluče otploviti na putovanju života vidjet će brojne kultne znamenitosti: od kipa Krista Otkupitelja, ponosa brazilskog grada Rio de Janeira, te indijskog Taj Mahala, do meksičke Chichen Itze – nevjerojatnih ruševina drevnih Maja, piramida u Gizi, Machu Picchua i Kineskog zida. Krstarenje uključuje i putovanje na 103 "tropska otoka".

Božić u Brazilu, Nova godina u Argentini, istraživanje karipskih plaža i Maldiva, kao i 13 svjetskih čuda samo su djelić rasporeda koji očekuje one koji se odluče na krstarenje.

Kruzer koji će putnicima postati novi dom ima 400 kabina i mjesta za 1074 putnika. Osim uobičajenih sadržaja za opuštanje, gastronomiju i zabavu, Gemini je prilagođen i poslovnjacima, koji će tako lakše moći raditi na daljinu. 14 ureda, dvorane za sastanke, knjižnica i dnevni boravak za pauzu od posla poslužit će onima koji požele raditi na putu, a navodno će se moći iskoristiti i porezne olakšice zbog "stanovanja na brodu". Putnicima će biti na raspolaganju i bolnica koja će raditi danonoćno.

Putnici će godišnju "stanarinu" platiti od oko 28 tisuća eura, a veće kabine ili one s balkonima koštaju više. Putnici se moraju prijaviti za sve tri godine, ali moguće je i dijeljenje prostora s drugima. Tako primjerice prijatelji ili parovi mogu uzeti jednu kabinu za cijelo putovanje, a zatim podijeliti putovanje među sobom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju