Sad kada koronavirus ipak jenjava, a mi smo ponovno počeli razmišljati o putovanjima i sanjariti o budućim destinacijama, predstavljamo vam 10 najpopularnijih smještaja koje nudi popularna stranica Airbnb.

Hobbit Hole, Washington

Preslatka soba uređena kao nastamba hobita nudi smještaj za dvije osobe. Smještena je u Orondu u saveznoj državi Washington, u blizini rijeke George. Osim kraljevskog kreveta ima i kamin, a prvi susjedi su srne, zečevi i razne vrste ptica.

Dar Ahwach, Maroko

Riječ je o moderno uređenom rijadu koji se nalazi 8 kilometara udaljen od najpoznatijeg marakeškog trga Jamaa el Fna. Smještaj je pogodan za sedmero ljudi, ima terasu, dnevni boravak s TV-om i kaminom i izvrsno opremljenu kuhinju. Osim toga, u cijenu je uključen i slasni doručak.

Villa Sanglung, Bali

Ova se prekrasna vila nalazi na jednom od posljednjih netaknutih dijelova Balija, a s blage se uzvisine na kojoj je smještena pružaju pogledi na ocean. Osam gostiju, koliki je kapacitet kuće, uživat će u vanjskom infinitiy bazenu a sama se vila nalazi u blizini plaže Singaraja. Osoblje vile pobrinut će se da se gosti maksimalno opuste i uživaju.

Hector Cave House, Grčka

U centru grada Oia na Santoriniju, ova je kuća uklesana u stijenu i originalno je služila kao vinski podrum. Pruža smještaj za dvoje do pet gostiju a sastoji se od spavaće sobe, dvije kupaonice i dnevnog boravka. Privatna terasa zamišljena je kao prostor za opuštanje, sunčanje i večeru, a tijekom toplih mjeseci gostima je na raspolaganju vanjski bazen.

Treehouse, Bali

Kako samo ime govori, ova kuća na drvetu na indonezijskom Baliju nudi smještaj za dvije osobe. Smještena je na idealnoj lokaciji, tri minute pješke od plaže i još manje od obližnje rijeke. Gostima je na raspolaganju zajednički vrt s bazenom, kuhinjom i dvije terase.

The Beach House, Brazil

Ova je popularna kuća izgrađena na samoj plaži u južnom Brazilu. Osam gostiju uživat će prvenstveno u pogledu na ocean i direktnom prilazu na plažu. Ova moderna kuća ima veliki dnevni boravak i prostranu blagovaonicu te uređen vrt i bazen. Uz malo sreće, moguće je kroz prozor vidjeti dupine i kitove!

The Hideout, Bali

Riječ je o kućici od bambusa koja se nalazi ured rižinog polja u podnožju Gunung Agung vulkana na Baliju. Gostima pruža rustikalni i autentični ambijent, a sadrži kuhinju, prostor za opuštanje, kupaonicu i vanjski tuš. U cijenu noćenja uključen je doručak, a prema želji gostiju mogu se organizirati i ručak i večera. Gostima je na raspolaganju i skuter za istraživanje okolice.

Pool House, Los Angeles

Ova kuća za troje u samom centru Los Angelesa opremljena je bazenom, spa zonom i besplatnim parkiralištem za goste. Uređena je u modernom stilu s orijentalnim detaljima. Moderna i opremljena kuhinja, kraljevski krevet i dvorište s roštiljem idealni su za ljetni odmor.

The Villa, Island

Vila je smještena u gradu Akureyri na sjeveru Islanda i prima do četvero gostiju. Sadrži dnevni boravak i kuhinju s blagovaonicom iz kojih se pruža pogled za zaljev Akureyri. Kafići, restorani i dućani udaljeni su samo kratku vožnju, a moguće je i popesti se na obližnju planinu i iznajmiti konje za jahanje.

The Cave House, Grčka

Ovakve su kuće uklesane u litice tradicionalne za grad Oiu i zapravo cijeli Santorini. Nekadašnja pekara sada je pretvorena u kuću za odmor i sadrži dvije spavaće sobe, odlično opremljenu kuhinju i kupaonicu s luksuznim rainshower tušem. Na prekrasnoj privatnoj terasi nalazi se i jacuzzi za potpuni užitak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju