Punjene tikvice


Sastojci:

1 šalica kuhane riže
4 tikvice
Sol
Žlica ulja
250 g mljevenog mesa
Žlica octa
2 žlice maslinovog ulja
1 nasjeckani luk
2 nasjeckana češnja češnjaka
1 nasjeckana crvena paprika
2 nasjeckane rajčice
Pola šalice naribanog sira

>> Ljetna grickalica koja se ne prži: Neodoljivi čips od tikvica!


Priprema:

1. Tikvicama odsjecite vrhove, prepolovite ih i izdubite. Posolite i stavite sa strane. Sačuvajte dio koji ste izdubili.
2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
3. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijte ulje i dodajte meso i posolite ga. Dinstajte 1 do 2 minute. Kada je meso poprimilo boju, zajedno sa tekućinom od dinstanja stavite u zdjelu sa strane.
4. Dodajte ocat u tavu i maslinovo ulje te ostružite sve komadiće koji su se zalijepili za tavu. Dodajte luk, češnjak i papriku. Kuhajte miješajući 7 do 10 minuta. Dodajte izdubljeni dio tikvice i rajčice i na kraju meso. Kuhajte nekoliko minuta.
5. Napunite izdubljene tikvice pripremljenom smjesom te pecite u pećnici oko pola sata ili dok tikvice ne omekšaju.
6. 10 minuta prije nego li tikvice budu gotove dodajte sir na tikvice.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju