Punjene tikvice

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"


Sastojci:

1 šalica kuhane riže
4 tikvice
Sol
Žlica ulja
250 g mljevenog mesa
Žlica octa
2 žlice maslinovog ulja
1 nasjeckani luk
2 nasjeckana češnja češnjaka
1 nasjeckana crvena paprika
2 nasjeckane rajčice
Pola šalice naribanog sira

>> Ljetna grickalica koja se ne prži: Neodoljivi čips od tikvica!


Priprema:

1. Tikvicama odsjecite vrhove, prepolovite ih i izdubite. Posolite i stavite sa strane. Sačuvajte dio koji ste izdubili.
2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
3. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijte ulje i dodajte meso i posolite ga. Dinstajte 1 do 2 minute. Kada je meso poprimilo boju, zajedno sa tekućinom od dinstanja stavite u zdjelu sa strane.
4. Dodajte ocat u tavu i maslinovo ulje te ostružite sve komadiće koji su se zalijepili za tavu. Dodajte luk, češnjak i papriku. Kuhajte miješajući 7 do 10 minuta. Dodajte izdubljeni dio tikvice i rajčice i na kraju meso. Kuhajte nekoliko minuta.
5. Napunite izdubljene tikvice pripremljenom smjesom te pecite u pećnici oko pola sata ili dok tikvice ne omekšaju.
6. 10 minuta prije nego li tikvice budu gotove dodajte sir na tikvice.

Dobar tek!