Punjene tikvice
Sastojci:
1 šalica kuhane riže
4 tikvice
Sol
Žlica ulja
250 g mljevenog mesa
Žlica octa
2 žlice maslinovog ulja
1 nasjeckani luk
2 nasjeckana češnja češnjaka
1 nasjeckana crvena paprika
2 nasjeckane rajčice
Pola šalice naribanog sira
>> Ljetna grickalica koja se ne prži: Neodoljivi čips od tikvica!
Priprema:
1. Tikvicama odsjecite vrhove, prepolovite ih i izdubite. Posolite i stavite sa strane. Sačuvajte dio koji ste izdubili.
2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
3. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijte ulje i dodajte meso i posolite ga. Dinstajte 1 do 2 minute. Kada je meso poprimilo boju, zajedno sa tekućinom od dinstanja stavite u zdjelu sa strane.
4. Dodajte ocat u tavu i maslinovo ulje te ostružite sve komadiće koji su se zalijepili za tavu. Dodajte luk, češnjak i papriku. Kuhajte miješajući 7 do 10 minuta. Dodajte izdubljeni dio tikvice i rajčice i na kraju meso. Kuhajte nekoliko minuta.
5. Napunite izdubljene tikvice pripremljenom smjesom te pecite u pećnici oko pola sata ili dok tikvice ne omekšaju.
6. 10 minuta prije nego li tikvice budu gotove dodajte sir na tikvice.
Dobar tek!