Za neodoljivi domaći maslac potrebno je 400 grama indijskih oraščića. Stavite indijske oraščiće u mikser ili blender i miksajte ih oko deset minuta pa prebacite sadržaj u staklenku.
Prilikom miksanja možete nekoliko puta isključiti uređaj i spustiti maslac koji ostaje visoko na rubovima posude. Nakon što maslac postane kremast - namaz je gotov.
U hladnjaku može trajati nekoliko mjeseci, a odlučite li se na dodavanje drugih sastojaka, poput vode, bolje je napraviti manju količinu i potrošiti je u roku od nekoliko dana.
Kako biste naglasili okus, ubacite i prstohvat soli, a odlučite li se za slatku varijantu, poigrajte se cimetom, vanilijom ili mješavinom kakaa i meda. Takav slatki proteinski namaz mnogo je bolja alternativa kupovnim varijantama s aditivima i štetnim sastojcima, a najbolje je od svega što može poslužiti za pripremu brzih obroka nakon vježbanja ili teretane.