Dobra organizacija i sadržaji aerodroma mogu napraviti čuda, posebno kad idete na daleki let, a pritom negdje i presjedate. S tim na umu, Airport Council International World proglasio je najbolje aerodrome na svijetu za presjedanje u prošloj godini, i to prema izboru putnika.

Što se tiče kategorije najbolje usluge, neki su se aerodromi na listi našli prvi put. Izvrsna je vijest da je među njima i zagrebački aerodrom, a društvo mu prave rimski Fiumicino, aerodromi u Ateni, Newcastleu, Clevelandu i ostalim gradovima.

> Litra benzina 9 kn, a kruh 22 kn! Ovo je najskuplji grad na svijetu

Kad je riječ o većim aerodromima, oni u Delhiju i Mumbaiju proglašeni su najboljima u kategoriji aerodroma koji bilježe promet veći od 40 milijuna putnika godišnje.



„Svake godine aerodromi pridodaju sve više važnosti na pružanje boljeg iskustva za putnike. Korisnici očekuju ugodno putovanje kroz zračne luke, ali i sigurnost“, izjavila je Anglea Gittens, ravnateljica Airport Council International za Lonely Planet.

U Sjevernoj Americi najbolje je presjesti u Indianapolisu, na Bliskom Ako u Abu Dhabiju, a ako ste u dobroj staroj Europi, idealno je presjesti u Sočiju. Ukoliko pak letite preko Afrike, s presjedanjem nećete imati puno brige u marokanskoj zračnoj luci Mohameda Petog.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju