I dok nema ništa bolje od pronalaska jeftine avionske karte, mnogi putnici prilikom odabira leta pokušavaju izabrati i što sigurniju kompaniju. Srećom po njih, stranica AirlineRatings.com objavila je listu najsigurnijih aviokompanija za 2019, pa sada i oni kojima let nije najugodnija stvar mogu izabrati najsigurnije zrakoplove!

Australski avioprijevoznik Qantas najsigurniji je na planetu. Ujedno se radi i o jednoj od najstarijih avioprijevozničkih tvrtki, tako da su korisnici dobro upoznati s time da se mogu pouzdati u sigurnost prilikom leta.

Zrakoplov - 2 Zrakoplov - 2 (Foto: Thinkstock/Guliver)

„Čudesno je da je Qantas vodeća aviokompanija u svim relevantnim istraživanjima već više od 60 godina, a još je zanimljivije kako od uvođenja mlaznih aviona nisu imali niti jednu značajnu nesreću“, izjavio je Geoffrey Thomas sa stranice AirlineRatings.com. Također, dodao je kako i ima drugih, poput Hawaiiana i Finnaira, čiji putnici također mirno spavaju kad je o sigurnosti riječ.

Od „široj publici“ poznatih kompanija, među TOP 20 najsigurnijih još su se plasirali British Airways, Emirates, KLM, Lufthansa, Qatar Airways, Swiss, Virgin Atlantic...

Na stranici je objavljena lista i TOP 10 najsigurnijih low cost avioprijevoznika, a za korisnike je najvažnije stvar da na njoj nisu ni sveprisutni Ryanair, kao ni Easyjet, no, s druge strane, na listi su se našli Wizz i Vueling.

Kosti, droga i oružje: Gradovi koji leže na nevjerojatnim mrežama tunela Moskovska podzemna željeznica - 3 Moskovska podzemna željeznica - 1 Moskva - 2 +7 Moskva - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju