Taste and Travel Festival 2017, koji su pokrenula četiri mlada hrvatska studenta, u zadarskom Arsenalu predstavio je novitete koji nas od 24. do 26. kolovoza očekuju u Zadru. Ovaj festival, iako su ga osmislili vrlo mladi ljudi, pokazao se kao idealna platforma za razvoj studentskih ideja. Novitet ovogodišnjeg Taste and Travela jest konferencija E@t koja će predstaviti inovacije u prehrambenoj industriji.

Ove godine na Taste and Travel festivalu očekuje nas E@t konferencija na temu Food in the Digital Age, gdje će se govoriti o novitetima u prehrambenoj industriji. Prolazit će se teme poput food waste, 3D printera, blockchain tehnologija dakle svih tehnologija vezanih uz hranu koje su sada u fazi razvoja ili će uskoro biti u fazi komercijalizacije.

Cilj je konferencije povezati mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i s velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički poduhvat, izjavio je Karlo Vulin, jedan od organizatora Taste and Travel Festivala.

Prvi puta u Hrvatskoj ova će konferencija ugostiti neke od najvažnijih svjetskih mladih, utjecajnih ljudi iz područja prehrambene industrije, a koji će sudionicima konferencije i javnosti predstaviti svoj rad. Konferencija će se održati u zadarskom Arsenalu. Kotizacija za E@t konferenciju može se uplatiti u sustavu Entrio.hr.

Sajam proizvoda hrvatskog sela okupit će najznačajnije OPG-ove s područja zadarske županije i ostalih hrvatskih regija, a trajat će tijekom cijelog tjedna održavanja festivala.

Na Sajmu proizvoda hrvatskog sela moći ćete kupiti tradicijske proizvode više od 35 izlagača koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske, izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora festivala.

Već tradicionalni Craft Beer Festival ponudit će više od 50 vrsti zanatskih piva od kojih su mnoga noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu tog dijela festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program koji traje svaku večer od četvrtka do subote, a nastupit će popularni hrvatski rock-bandovi.

Na Craft Beer Festivalu očekujemo preko 20 mikropivovara gdje ćete moći kušati više od 50 vrsta i stilova zanatske pive, zaključio je Jakov Kolega.

Taste and Travel festival održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni je partner festivala HEP. Konferenciju E@t kao i ostale dijelove festivala pomogli su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. te Hrvatska gospodarska komora. Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jagermeister i hostel Forum.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju