E@t: Food in the digital age konferencija je koja se održava u zadarskom Arsenalu 25. i 26. kolovoza, u sklopu festivala Taste and Travel. Predstavit će inovacije u prehrambenoj industriji te trendove koji će oblikovati budućnost hrane, a cilj je stvoriti mrežu mladih, inovativnih ljudi čije će ideje mijenjati prehrambenu industriju. Na jednom će mjestu okupiti mlade inovatore, ali i potencijalne ulagače koji im mogu omogućiti povezivanje s tržištem te osigurati da dobra ideja postane stvarnost.



Ova konferencija dolazi u Hrvatsku prvi put, a predavači stižu iz cijelog svijeta. Podijeljena je na 4 tematske cjeline: Hrana kao posao, Inovacije, Trendovi te Hrana u kontekstu javnog dobra.

Festival Taste and Travel nastao je 2014. u organizaciji Kluba zadarskih studenata i Hrvatske udruge mladih, a kasnije im se pridružuje udruga studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion i udruga Proizvodi hrvatskog sela, koja će posjetiteljima nuditi autohtone proizvode. Craft beer festival na zadarskoj rivi predstavit će domaće pivare, a sve prati i glazbeni program.



Vrijednost projekta prepoznala je i zajednica Globalshapers, inicijativa Svjetskog ekonomskog foruma čija hrvatska podružnica od ove godine sudjeluje u organizaciji projekta, a partneri su i Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. u čijem se Arsenalu održava konferencija te Turistička zajednica grada Zadra.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju