U tri dana - dva festivala pića na terasi Potepuha!

Možete ga voljeti, prezirati ili prema njemu biti potpuno indiferentni. No činjenica je da je gemišt nezaobilazni dio vinske priče u Hrvatskoj (a i šire).


Organizatori će festivalom u četvrtak 9. srpnja pokušati otići korak dalje u poimanju gemišta. Stoga će se, osim megapopularne graševine, kušati i gemišti spravljeni i od ostalih bijelih sorti karakterističnih za pojedine vinske regije, gemište od hrvatskih autohtonih sorti (kraljevina, pušipel, škrlet) pa čak i gemišt - od rosea! Također, napravit će se usporedni test hrvatskog gemišta i talijanskog frizzantea, kao i poslušati priču o tome kako je nastala dizajnerska hrvatska čaša za gemišt.

Ulaznice po cijeni od 50/60/70 kn (omogućuju neograničenu konzumaciju!) dostupne su preko sustava Entrio, a sve detalje potražite na Facebook eventu.


U petak i subotu, 10. & 11.7. od 17 sati na istom tome Trgu Petrice Kerempuha (Opatovina) na prvom Potepuhovom pivskom festivalu predstavit će se sljedeća piva: Zmajska, ABA 5th element, Nova runda, Varionica, Visibaba, Hold'em brewery, Medvedgrad, Bošnjak, Kabinet & Ferdinand.


Dakle, deset pivara i više od 15 neodoljivih piva, zagrebačka premijera novog uratka iz pivskog laboratorija Varionice - Witbier & hrvatska premijera čaše za pale ale, ali to nije sve:

- radionice/degustacije x2
- single malt whisky x6
- rumovi iz Venezuele x3
- pivski zalogaji
- live svirke
- after party u Potepuhu, Ro&Do baru & Tolkien's house-u
i još poneko iznenađenje!

Program na Trgu Petrice Kerempuha traje oba dana od 17 do 23 sata!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju