Nacionalni park Plitvička jezera objavili su na svojim službenim stranicama novi cjenik. Prema njemu, odrasle će osobe u najtoplijem dijelu godine – od 1. 7. do 31.  8. trebati izdvojiti 250 kuna ako žele do 16 sati posjetiti najspektakularnije hrvatske slapove, što je 70 kuna više nego u 2017. godini. Cijena će biti sto kuna manja za ulaz odraslih u Park nakon 16 sati.

Ljetno radno vrijeme parka je od 8 do 19 sati, no od glasnogovornika Nacionalnog parka Plitvičkih jezera g. Ognjena Borčića saznajemo kako je ostanak u parku dozvoljen sve dok ima prirodne svjetlosti. Studenti će u ovom periodu za ulaznicu trebati izdvojiti 160, odnosno 100 kuna, a djeca od 7 do 18 godina 110 i 50 kuna. Mališani mlađi od 7 godina imaju besplatan ulaz u Nacionalni park bez obzira na doba godine u kojem ga posjećuju.

Ulaznice do 16 i nakon 16 sati novina su na cjeniku Nacionalnog parka i vrijede samo u ljetnom dijelu godine. Ljetno je radno vrijeme parka od 8 do 19 sati, no od glasnogovornika Nacionalnog parka Plitvičkih jezera g. Ognjena Borčića saznajemo kako je ostanak u parku dozvoljen sve dok ima prirodne svjetlosti.

"Kada se počne mračiti to je uputa posjetiteljima parka da lagano krenu prema izlazima," dodaje g. Borčić.

Povećana je i cijena ulaznica za najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj u proljetno-jesenskom periodu. Od 1. 4 do 30. 6. te od 1. 9. do 31. 10 odrasli će za ulazak na Plitvička jezera trebati platiti 150 kuna, što je 40 kuna više nego lani. Studenti će za ulaznicu u ovom periodu trebati izdvojiti 100 kuna, a djeca starija od 7 godina i mladež 70 kuna.

Karte će i dalje biti najjeftinije u najhladnijim dijelovima godine, odnosno od 1.1. do 31. 3., te od 1. 11. do 31. 12. Odrasli će u tom periodu morati izdvojiti 55 kuna, studenti 45 kuna, a djeca od 7 do 18 godina 30 kuna.

---> 2 trika kojim možete izbjeći poskupljenje za razgledavanje Plitvičkih jezera

Određeni popusti mogu se ostvariti ako planirate doći u grupama, a neke uštede dostupne su i onima koji kupuju karte za dvodnevni pristup Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Cjelokupni cjenik NP-a Plitivička jezera pogledajte na njihovim službenim stranicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju