Kad usitnjavate začinsko bilje, nemojte ga ozlijediti, nego ga narežite, napominje Gordon Ramsay dodajući kako se uobičajenim načinom sjeckanja koje pritišće listiće o dasku eterična ulja i arome gube jer ostaju zarobljene u dasci za rezanje.

Prilikom rezanja bosiljka i drugog začinskog bilja u većim listićima položite listove  jedan na drugi tako da najveći ostane na dnu hrpice. Zatim je nježno zarolajte poput cigare. Glatkim pokretima u lijevu i desnu stranu narežite hrpicu i dodajte je jelu.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

> Odličan trik s kojim ćete uvijek savršeno ispeći meso

Začine poput peršina i korijandra u svežnju primite za stabljike i lagano odrežite kosim pokretom noža listiće, kao da ih želite "obrijati“ pa ih savinite i narežite kao i bosiljak.