Myrtos, Cephalonia, Ionski otoci
Možete se voziti cestom uz obalu i imati jedan od najboljih pogleda na ovu plažu. zamislite samo kilometar i pol plaže ispunjene sjajno bijelim šljunkom.

Sarakiniko, Milos
Ova plaža najfotografiraniji je krajolik u Egejskom moru – bijele stijene koje je vrijeme i more razorilo, podsjećaju na površinu Mjeseca, koje oplakuje tirkizno more.


Voutoumi, Antipaxoi
Ako uzmete vodeni taksi u luci Gaios, 15 minuta kasnije on će vas dovesti do plaže Voutoumi – spokojne šljunčane plaže s kristalno čistim morem. Nitko ne živi na ovom otoku, postoji tek nekoliko restorana koji su stalno na raspolaganju gostima.

Navagio, Zakynthos
Ova plaža, koju ponekad nazivaju i „gusarsko utočište“, nalazi se na obali otoka Zakynthos u Jonskim otocima. Od 1983. godine ovu plažu krasi i naziv "plaža potopljenog broda" jer se na njoj te godine nasukao brod koji je švercao cigarete. Plaža je dostupna samo brodom, ali putovanje se definitivno isplati – bijeli pijesak, vapnenačke stijene i tirkizno plava voda - doslovno vas tjeraju na kupanje i sunčanje. I na još nešto...


Crvena plaža, Santorini
Željezom bogate crvene stijene uspinju se iznad vas dok sjedite na jarko crvenom pijesku na, logično - Crvenoj plaži. Rijetko kada ćete naići na praznu, ili makar polupraznu plažu, uvijek je sve krcato, ali zbog ronjenja u predivnom podmorskom svijetu - svakako se isplati malo pogužvati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju