Pivovara i pivnica Medvedgrad već dva desetljeća njeguje kulturu mini-pivarstva i uspješno proizvodi prirodno pivo na tradicionalan način, bez aditiva i konzervansa, koristeći samo najkvalitetnije prirodne sastojke. S radom započinju 1994. godine kada na tržište izlaze s 3 vrste piva, dok danas u ponudi imaju 5 stalnih piva, te 8 sezonskih, poput Grofice Kirsch, Stouta i Božićnog.


Ove su se godine odlučili na tržište plasirati dva nova piva u bocama, Zlatni medvjed i Crnu kraljicu te ponuditi još jedno novo pivo na našim prostorima. Nakon IPA piva (Fakin), tu je sada i Rođendansko pivo, belgijski ale, pivo koje krasi karakteristična sladna aroma, te bogat okus. U konkurenciji najjačih piva u Hrvatskoj, gdje je do sada primat držala Grička vještica sa 7.5% alc., novo plasirani belgijski ale s 9% alc. prelazi u vodstvo.


Vraća se i već standardno Božićno pivo koje svi čekaju. Tradicija je da pivovare za Božić daju sve od sebe i pripreme posebno, jako, tamno, zimsko pivo (tamni lager, 6.9% alc.). Vrijeme je da ga usporedite s prošlogodišnjim!


Dvadeset godina rada Pivovara će proslaviti sa svojim vjernim posjetiteljima - od 1. do 8. prosinca u svim pivnicama sva su piva s 20% popusta, a čvarkuše i kiflice naručite - besplatno! 4. prosinca priprema se veliki tulum u Ilici za najvjernije fanove. Ulaznica se ne može kupiti već zaslužiti slanjem kreativne rođendanske čestitke Pivnici Medvedgrad, o čemu čitajte na Facebook stranici, dok se ne podigne novi web, dakle, svaki čas...


Pivnica Medvedgrad je u 20 godina:

- skuhala toliku količinu piva da bi bilo dovoljno da se autom prođe ekvator 2000 puta (kad bi pivo bilo benzin)
- proizvela dovoljno pivničkih kobasica da se spoje Zagreb i Dubrovnik
- imala toliko gostiju da je svaki Zagrepčanin u prosjeku posjetio pivnicu 13 puta

Još jednom čestitamo rođendan Medvedgradu, sretno s novim asortimanom, i vidimo se na kušanju novih piva i uništavanju najboljih čvarkuša u gradu!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju