Sigurni smo kako uživate u kadrovima najpoznatijih svjetskih turističkih odredišta, ali za sve željne samoće ona imaju tek jedan problem: previše ljudi. Stoga smo se dali u potragu i pronašli mjesta koja su prekrasna, a gdje na plaži vaš ručnik neće doticati ručnik nepoznatog čovjeka.

Folegrandos, Grčka

Bijele malene kućice u čijim vrtovima raste cvijeće, prekrasne plaže i more koje vas poziva da iz njega ne izađete. Opis odgovara poznatom Santoriniju, no ovaj put se radi o mjestu Folegrandos koje izgleda baš poput slavnog Santorinija, ali uz jednu veliku prednost. Ovdje nema gužve.



Svalbard, Norveška


Posljednjih godina turisti su otkrili Island, a vi, ako želite samoću, posjetite norveški arhipelag Svalbard. Radi se o skupini otoka smještenoj između Norveške i Sjevernog pola. Put ovamo nije lagan i ne postoji nikakva službena linija, tako da ćete se morati dobro pomučiti za doći do ovdje. No kad konačno dođete, društvo će vam praviti tek par turista, polarni medvjedi, sobovi i arktičke lisice…

Giethoorn, Nizozemska

O veličanstvenom nizozemskom selu već smo pisali, no nije zgorega ponovno ga se prisjetiti. "Venecija Nizozemske" kako selu tepaju, nalazi se tek sat i pol vožnje od Amsterdama, a kompletno se smjestilo na kanalima, tako da se ovdje najbolje kretati malim električnim brodićima. Naravno, s obzirom da je ovo Nizozemska i bicikl je uvijek vrlo dobra opcija.

Maribor, Slovenija

Naravno, dobra stara Europa uvijek će imati Pariz, Rim, London i ostale važne gradove. No, postoje i gradovi iz "drugog plana", a jedan od njih je i drugi najveći slovenski grad, Maribor. Ovo je grad idealan za opuštanje, šetnju starim gradom i obalama Drave, a grad je najbolje posjetiti u lipnju za vrijeme trajanja LENT festivala.



Meknes, Maroko


Iako nije na Starom kontinentu, Maroko je definitivno na dohvat ruke da ga više ne smatramo tolikom egzotikom. Maroko je već dugo "in" destinacija, međutim, turisti uglavnom posjećuju Fez i Marrakesh. Grad Meknes, koji je zaštitio i UNESCO, uvijek je nekako sporedno odredište i rijetko će vam se koji prijatelj kada se vrati iz Maroka pohvaliti kako ga je posjetio. Neopravdano, jer ovdje se nalazi Ismailov mauzolej, zatim poznata vrata grada Bab Mansour, a u blizini su i ruševine iz rimskog doba, koje je također zaštitio UNESCO.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju