Sastojci za pečenu puricu:
purica (oko 3.5 kg)
sol
2 dl vode
20 dag mrkve
10 dag celera
10 dag luka
1 dl ulja
alu-folija

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Priprema:
1. Puricu utrljati solju, lim za pečenje (treba dublji lim jer purica pusti dosta soka) premazati uljem i u njega staviti puricu. Puricu preliti s još malo ulja, dodati očišćeno i narezano povrće, dodati vode u lim i prekriti papirom za pečenje.

2. Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva Celzijevih. Staviti puricu i peći oko 30 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva Celzija i peći još 2,5 sata. Nakon toga skinuti papair i peći još malo dok ne dobije lijepu boju.

3. Izvadite puricu na veliku dasku i škarama za meso narežite na komade.



Sastojci za roladu od kruha:
7-8 žemlji ili 80 dag bijelog kruha
1 glavica nasjeckanog luka
1 žlica sitno sjeckanoga peršinovog lišća
2 jaja
1/2 litre mlijeka
malo soli

Priprema:
1. Žemlje ili kruh narežite na kockice, zalijte mlijekom i ostavite da se mlijeko upije.

2. Dodajte peršin, jaja, sol i luk koji ste predhodno pirjali. Sve zamijesite i oblikujte rolade koje stavite u čistu kuhinjsku krpu, dobro zavežite (ili stavite u namaštenu aluminijsku foliju), te kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 20 minuta.

Savjet plus:
U smjesu možete dodati i 10 dag sitno sjeckane prepržene pancete.