Iako nas tu i tamo omete kiša, konačnim dolaskom proljeća radne dane provodimo u istraživanju i smišljanju kamo pobjeći za vikend da bismo otkrili nova mjesta u blizini, isprobali drukčije kombinacije fine hrane... Zapravo ni kiša nije problem, više je problem ogromna želja da u ta dva "kratka" dana otkrijemo i isprobamo što više. 

Zbog toga se ponekad teško odlučiti kamo se uputiti sljedeći vikend pa nam je malo lakše kada već dva mjeseca unaprijed imamo u rasporedu mjesto i događaj koji će nas sigurno napuniti energijom. Radi se o Papuk Extreme Challengeu, koji će se ove godine održati po drugi put. Premijeru prošle godine, nažalost, nismo mogli gledati, ali je zato vikend od 7. do 9. lipnja već upisan u kalendar.

Papuk Extreme Challenge (PEC) održava se na obroncima Papuka i predivnom Orahovačkom jezeru, jezeru u srcu Slavonije koje je osim za festivale idealno i za vikende pod šatorom. PEC na jedno mjesto, usred netaknute prirode, dovodi sport, kulturu i gastronomiju, a prema pričama prošlogodišnjih sudionika, sve je to zapakirano u hrpu pozitivne energije. Na obroncima Papuka i Orahovačkom jezeru ove godine moći ćete sudjelovati u više natjecanja, poput Croos triatlona, MTB maratona, plivačkog maratona, Enduro racea.

Kako se prijaviti i što vas sve još očekuje kod gostoljubivih Slavonaca pogledajte na njihovoj stranici i Facebook profilu, a nemojte ni zaboraviti da obvezno morate istražiti i predivni Park prirode Papuk ili barem "snimiti" kamo ćete sve lutati kada se već sljedeći vikend vratite u jedan od ljepših dijelova Hrvatske. 

Avantura života: Gorštaci se okupljaju za prelazak više od 100 kilometara prekrasne divljine mitskog Velebita Highlander Velebit - 28 Highlander Velebit - 27 Highlander Velebit - 26 +24 Highlander Velebit - 25

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju