Prvo što je primijetila bilo je veliko olakšanje u želucu. „Crijeva su radila nevjerojatno tiho, a ja sam bila puno opuštenija, nisam osjećala nikakav stres što je bilo stvarno relaksirajuće. Bila sam jednostavno pozitivnija i kreativnija!“ rekla je Yulia.

Prema njenim riječima, primijetila je i da je puno koncentriranija i da ima oštriji fokus. „Prvi put u životu jedan dan mi je bio dovoljan da završim sve svoje obaveze. Nisam bila napeta i mogla sam se fokusirati na bilo koji zadatak.“


Yuliji se u eksperimentu pridružio i suprug Paul, a kako su oboje vegani, ova im dijeta nije teško pala. Prije promjene režima prehrane, Yulia je patila od povišenog šećera u krvi, digestivnih problema, candide, depresije i hormonskih poremećaja, a nije ni mogla zatrudniti. Nakon što je napravila ove radikalne promjene, kako sama kaže, zdravlje joj se dosta popravilo, a rodila je i dijete!

No, nije rješenje da se svi prebacimo samo na banane, barem tako misle liječnici. Iako sirove namirnice (voće i povrće) imaju manje soli, a bogate su vlaknima, s druge strane, neke namirnice mogu biti i kontraproduktivne.

Cvjetača, prokulice i brokula narušavaju rad štitnjače, a i drugo sirovo voće i povrće utječe na manjak vitamina B12, željeza, cinka i kalcija, što dovodi do anemije, pa se ovakav način ishrane ne preporuča starijim ljudima, trudnicama i djeci.

U svakom slučaju, prije nego što se odlučite na radikalne promjene po pitanju režima ishrane, dobro se informirajte kod svog doktora ili nutricionista i prekontrolirajte svoje zdravlje. Priznajte da ste krenuli kupiti banane...


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju