Sorbet od dinje

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci:

1 dl slatkog bijelog vina (poput muškata)

Listić želatine

3/4 šalice šećera

4 šalice dinje koju ste nasjeckali na kockice

1 žlica limunovog soka

Priprema:

1. Dinju stavite nekoliko sati prije u hladnjak kako bi se dobro ohladila.

2. Vino, želatinu i šećer pomiješajte i na laganoj vatri kuhajte otprilike minutu.

3. Maknite s vatre i prebacite u drugu posudu te lagano miješajte dok se smjesa ne ohladi i poprimi formu sličnu bjelanjku.

4. Nasjeckanu dinju stavite u blender ili štapnim mikserom usitnite dok smjesa ne postane glatka, a potom ulijte mješavinu šećera, vina i želatine te sve zajedno još jednom izmiksajte.

5. Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i poslužite.

Dobar tek!