Sorbet od dinje

Sastojci:

1 dl slatkog bijelog vina (poput muškata)

Listić želatine

3/4 šalice šećera

4 šalice dinje koju ste nasjeckali na kockice

1 žlica limunovog soka

Priprema:

1. Dinju stavite nekoliko sati prije u hladnjak kako bi se dobro ohladila.

2. Vino, želatinu i šećer pomiješajte i na laganoj vatri kuhajte otprilike minutu.

3. Maknite s vatre i prebacite u drugu posudu te lagano miješajte dok se smjesa ne ohladi i poprimi formu sličnu bjelanjku.

4. Nasjeckanu dinju stavite u blender ili štapnim mikserom usitnite dok smjesa ne postane glatka, a potom ulijte mješavinu šećera, vina i želatine te sve zajedno još jednom izmiksajte.

5. Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i poslužite.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju