Sorbet od dinje

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Sastojci:

1 dl slatkog bijelog vina (poput muškata)

Listić želatine

3/4 šalice šećera

4 šalice dinje koju ste nasjeckali na kockice

1 žlica limunovog soka

Priprema:

1. Dinju stavite nekoliko sati prije u hladnjak kako bi se dobro ohladila.

2. Vino, želatinu i šećer pomiješajte i na laganoj vatri kuhajte otprilike minutu.

3. Maknite s vatre i prebacite u drugu posudu te lagano miješajte dok se smjesa ne ohladi i poprimi formu sličnu bjelanjku.

4. Nasjeckanu dinju stavite u blender ili štapnim mikserom usitnite dok smjesa ne postane glatka, a potom ulijte mješavinu šećera, vina i želatine te sve zajedno još jednom izmiksajte.

5. Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i poslužite.

Dobar tek!