Llandwyn ili Llanddwyn sićušni je otok koji nudi savršeni bijeg u mir i plavetnilo prekrasnih pješčanih uvala i vulkanskih stijena. Ptice, dupini, tuljani, pa čak i divlji velški poniji koji pasu na vrištini, jedini su stanovnici otoka. Zbog nezaboravnog spoja flore i faune smatra se jednim od najljepših u Europi.

Sa sjevera Walesa lako se može naći brod za izlet na taj skriveni biser, a kreće se i iz Chestera, Liverpoola ili Manchestera, ako vam ne smeta odvojiti dva sata na putovanje u svakom smjeru.

Otočić je povezan s otokom Anglesey, s kojeg se dolazi pješice jednim od nekoliko puteljaka kroz šumu ili plažom. Pritom je važno imati na umu da se da otočića pješice može stići većinu vremena. Kad more naraste, posjetitelji mogu ostati odsječeni oko dva sata, zbog čega treba dobro provjeriti raspored plime i oseke.

Zbog svojeg karakterističnog položaja izložen je snažnim vjetrovima koji i olujama dolaze s mora, a budući da nema mjesta na koje se posjetitelji mogu skloniti, potrebno je prije polaska provjeriti i vremensku prognozu.

Plaža Newborough, koja se proteže otokom Anglesey i nastavlja Llandwynom, jedna je od najljepših u Walesu, a vrijedi pogledati i kameni keltski križ koji gleda na usamljeni svjetionik te ostatke srednjovjekovne crkvice.

Resia Putovanja Fantomski zvukovi: Što se skriva na dnu talijanskog jezera?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju