Santo Domingo - Dominikanska Republika

Iako mnogi govore da je Dominikanska Republika opasna za posjet, to i nije baš tako. Dominikanska Republika je država u Karipskom moru. Zauzima dvije trećine istočnog dijela otoka Hispaniola i graniči s Haitijem. Dominikansku republiku često miješaju s Dominikom, također državom u Karipskom moru, a ako ne radite ništa nepodobno - nema većih problema.

Tunis
Tunišku kulturu obogaćuje 3000 godina stara povijest te se na njoj mogu naći tragovi punske, arapske, turske, afričke, europske i islamske kulture, kao i brojni utjecaji dinastija koje su vladale zemljom. Upravo to je ono što daje šarm ovoj pustinjskoj državi.


Rio de Janeiro
Dugo godina je ovaj grad bio smatran opasnim, no Rio je sve popularnija turistička destinacija među mladima koji su u potrazi za dobrim provodom. Spektakularno prirodno okruženje, karnevali, samba i plaže kao što su Copacabana, Ipanema i Leblon su ono po čemu se prepoznaje Rio. Ipak, najpoznatija atrakcija i zaštitni znak grada je sigurno statua Isusa, poznata kao Cristo Redentor na brdu Corcovado.

Kuba
Kuba je posljednjih godina postala još pristupačnija za sve željne odlične glazbe, najboljih cigara i odmora bez imalo stresa. Kuba je otočna država koja ima više od 1500 otoka, a glavni, istoimeni otok u ukupnoj površini sudjeluje s gotovo 95%. Iako odmor na Kubi i nije pretjerano skup, najskuplje od svega je avionska karta do tamo. Pa ako ne idete fotkati Guantanamo - nema brige.

Namibija
Ova afrička država i nije pretjerano popularna s turističkog stajališta, no to bi se ubrzo moglo promijeniti. Ima more, predivan životinjski svijet, pustinjska prostranstva i veliku prirodnu raznolikost. Upravo kombinacija svih spomenutih čimbenika čini Namibiju veoma poželjnim odredištem.


Iran
Bez obzira što mislite o posjeti Iranu, svakako ga vrijedi vidjeti. Puno godina ova država bila je na crnoj listi i nije bilo preporučena posjeta, no danas više nema razloga da Iran ne uvrstite na svoju listu poželjnih destinacija. Na teritoriju Irana nastale su neke od najstarijih civilizacija u ljudskoj povijesti. Iran je od najranije povijesti multietnička država sastavljena golemom većinom od iranskih naroda među kojima već tisućljećima dominiraju Perzijanci koji danas čine oko 60% stanovništva.

Kašmir
Kašmir je regija koji se nalazi na graničnom pojasu Indije, Pakistana i Kine. Zauzima planinske terene sjeveroistočnog dijela Karakoruma, Kašmirske doline kao i doline rijeka Inda i Ćenaba, koji se nalaze u zapadnom dijelu Himalajskog masiva.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju