Okusi i mirisi Mediterana zavladat će Hvarom od 22. do 25. svibnja, kad će se poznati svjetski i hrvatski chefovi okupiti  na jedinstvenom međunarodnom festivalu Taste the Mediterranean koji slavi mediteransku hranu, uvrštenu na  popis nematerijalne kulturne baštine. Jedan od najljepših jadranskih otoka, otok žive baštine postaje tih dana gurmansko središte Mediterana.

Dok će na hvarskoj Pjaci biti postavljena mediteranska tržnica s tradicionalnim proizvodima, od maslinovih ulja, sireva, džemova i raznih slastica, u najboljim restoranima nudit će se mediteranska jela koja će zajedno pripremati domaći i strani chefovi.

Vrhunski kuhari iz Španjolske, Italije, Francuske, Slovenije, Albanije i Hrvatske predstavit će svoje specijalitete i pokazati što je zajedničko kuhinji mediteranskih zemalja te što svaku od njih čini posebnom.

Ekskluzivni gost festivala je Bee Satongun, najbolji ženski chef Azije za 2018. po izboru elitnog popisa 50 Best Restaurants. Bee Satongun, chef restorana Paste u Bangkoku, koji ima jednu Michelinovu zvjezdicu, svoj je kulinarski rad posvetila obnovi tajlandske tradicionalne kuhinje.

Hrvoje Zirojević Hrvoje Zirojević (Foto: PR)

Takav pristup gastronomiji dijeli sa chefom Hrvojem Zirojevićem, jednim od najboljih hrvatskih chefova, nositeljem titule Chefa godine 2019. prema izboru Gault&Millau Croatia. Zajedno će pripremiti ekskluzivnu četveroručnu večeru u restoranu Laganini, na Palmižani.

Na festivalu Taste the Mediterranean masterclass radionice održat će Fabricio Vežnaver, Veliki chef sutrašnjice 2019., Vesna Miletić, Chef tradicijske kuhinje 2019. i Biljana Milina, Chef slastičar 2019., kao i ostali Gault&Millau Croatia laureati.

Rodna kuća Rudolfa Steinera Zanimljivosti Međimurski Tesla: Genijalac zbog kojeg su ljudi iz cijelog svijeta prije krize dolazili na sjever Hrvatske

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju