Kranjska Gora je atraktivno planinsko i turističko sportsko središte, popularno tijekom cijele godine. Zimi se alpski skijaši natječu, a vrhunski skakači obaraju nove rekorde u obližnjoj Planici. Biciklisti nastoje osvojiti najviši slovenski planinski prijevoj, a planinari mogu navratiti do mnogih zanimljivih mjesta koje slovenske Alpe sakrivaju.

Posjećujete li Kranjsku Goru, aktivnosti vam neće nedostajati. Posjetite vodopad Peričnik, koji je sa svoja 52 metra jedan od najviših među slovenskim slapovima. Peričnik je zaštićen kao mjesto prirodne baštine, a u prošlosti je postojalo dosta ideja o korištenju snage njegove vode za proizvodnju električne energije. Nedaleko se nalazi i drvena posvećena svetom Vladimiru. Izgradili su je 1917. godine ruski ratni zarobljenici u spomen na preminule tijekom gradnje ceste Vršički prijevoj. Neki od poginulih ruskih zatvorenika koji su gradili cestu preko Vršiča, pokopani su u Trenti, a većina u zajedničkim grobnicama na Vršiču i ispod nje, u kamenoj grobnici u obliku piramide.

Ako ste više za aktivan odmor u prirodi, svakako posjetite Prirodni rezervat Zelenci. Jezero Zelenci može se otkriti odmah iza sela Podkoren na južnoj strani glavne ceste. Mnoge zanimljive biljne vrste, uključujući mesojede rosike, pronašle su dom u tom prirodnom rezervatu, a vodozemci i ptice gnjezdarice bogato su zastupljene među životinjama. U Zelencima nemojte očekivati da ćete potrošiti puno vremena jer je pješačka šetnica relativno mala, no možete očekivati jedan od najljepših pogleda koji ste vidjeli u životu. Tu je u blizini i popularno odredište brojnih turista i lokalaca – jezero Jasna, smješteno podno planina, a pruža kristalno čistu vodu idealnu za brojne sportske aktivnosti.

Crno jaje donosi vam posebnu ponudu koja uključuje 3 dana i 2 noćenja u studio apartmanu (2+2), besplatan parking i internet, sve za do 4 osobe po cijeni od samo 995 kuna. Apartmani Otašević nalaze se na mirnoj lokaciji u Kranjskoj Gori, udaljeni 300 metara od centra grada, a 400 metara od skijaških staza. Gostima su u vrtu dostupni dječje igralište, oprema za roštilj i stol za stolni tenis. Cijelu ponudu potražite ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju