Jeste li znali da je Bugarska jedna od najstarijih zemalja u Europi? Da biste saznali više o velikoj povijesti Bugarske, pronađite lokalnog vodiča koji će vas upoznati sa svim čarima grada ili posjetite Nacionalni povijesni muzej, jedan je od najvećih muzeja na Balkanu, koji sadrži više od 650.000 eksponata.

Cijene smještaja kreću se od 8 eura u zajedničkim sobama u hostelima, dok ćete za svega nekoliko eura više pronaći hotel. Autobusi i karte za podzemnu željeznicu koštaju 1,60 leva (0,80 eura) za jednu vožnju.

Štoviše, u Sofiji ima puno besplatnih stvari - planinarenje je jedno od najboljih među njima. Sofija ima puno parkova koji su omiljeno mjesto okupljanja mještana. Najveći park u Sofiji je vrt Borisova koji je u središtu grada.

Pitajte bilo koga tko je bio u Sofiji ili Bugarskoj općenito. Mislimo da bi se svi složili da su Bugari izuzetno prijateljski raspoloženi ljudi. Sofijci su posebno otvorenog uma. Bugari su prekrasni domaćini pa će se potruditi pružiti vam izvrsno iskustvo.

Od Zagreba do Sofije možete u sljedećim terminima:

4. 9. – 7. 9. 2021. = 167 kn
7. 9. – 14. 9. 2021. = 265 kn
11. 9. – 21. 9. 2021. = 159 kn
21. 9. – 25. 9. 2021. = 242 kn


Vožnja do Sofije iz Zagreba traje tek oko jednog sata i 20 minuta, a vozite se kompanijom RyanAir. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kompanije RyanAir 

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite na internetskim stranicama aviokompanije. 

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego što se odvažite na planiranje putovanja i prije samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Bugarskoj. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkufer. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju