Moderni glavni grad Crne Gore - Podgorica može se pohvaliti toliko bogatim slojevima povijesti. Prisutni su ostaci rimskog doba, njegovih dugih dana kao uporišnog mjesta Osmanskog carstva i, u svojoj divljoj socijalističkoj arhitekturi - podsjetnika na funkcionalne dane u komunizmu.

Da biste pogledali u prošlost grada, uputite se do Gradskog muzeja, uredno spakiranog zamaha povijesti i kulture koji nudi rimske predmete do pravoslavnih ikona, preko mletačkih dokumenata iz 16. stoljeća i tradicionalnih narodnih nošnji. Podgorica je odlična destinacija tražite li malo predaha na moru jer će vam od Podgorice do Budve, primjerice, trebati svega manje od sat vremena vožnje autobusom.

Plaža Bečići se smatra jednom od najljepših i jedna je od najdužih plaža na Jadranu. Skoro dva kilometra dugačka proglašena je najljepšom plažom u Europi davne 1935. godine. Otad je prerasla u savršeno odredište za obiteljski odmor.

Od Zagreba do Podgorice možete u sljedećim terminima:

4. 9. – 14. 9. 2021 = 120 kn
7. 9. – 11. 9. 2021 = 263 kn
11. 9. – 14. 9. 2021 = 210 kn
21. 9. – 25. 9. 2021 = 203 kn


Let do Podgorice iz Zagreba traje tek oko jednog sata i 10 minuta, a putujete kompanijom Ryan Air. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Crnoj Gori. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju